ILgron11

Tämän vuoden joulupukki ja -muorikisa

  • Joulupunainen amaryllis
    Joulupunainen amaryllis

Sari Laitinen hoiti tonttutomerana ansiokkaasti joulupukki ja –muorikisaa. Olisi kyllä ansainnut joulumuorin tittelinkin. Minne lie Sari kadonnut, kun kisailmoitusta ei ole tullut. Siitä huolestui jo moni joulun ajan tarkkailija.

 

Tämä kisa on aina hoidettu kieli poskella ja sellaisena kisan halutaan jatkuvan. Sääntöjäkään ei ole ollut niin kuin tässä maassa yleisesti on tapana. Eihän pukit ja muorit ja niiden apulaiset mitään sääntöjä kaipaa.  Toki kisan jatkuvuuden kannalta voisi tietysti  ajatella, että jos Sari ei enää jatka kisan hoitoa, niin sitten edellisen vuoden voittajat vastaisivat  kisasta.

 

Kun nyt jo alkaa olla joulu ovella, puuro ja lanttulaatikot tuoksuvat , kuusi koristeltu ja kuusen allekin jo kertyy tavaraa, on aika hoitaa tehtävä tältä vuodelta.  Minut valittiin suorittamaan tämä tehtävä isommitta äänestyksittä loppuun.  Ainahan täältä löytyisi maanmainiota ehdokkaita enemmänkin. Maan hiljaisiakin.

 

Ari kokosi listan aiemmista valinnoista, joten heitäkin voi muistella näin joulua odotellessa ja ruokia valmistellessa ja ajan kulua ihmetellessä.

 

Joulupukin ja –muorin arvonimen ovat jo saaneet seuraavat henkilöt:

Vuonna 2012 arvonimen saivat Jenni Tamminen ja Antti Alftan.

Vuonna 2013 kunnia myönnettiin Petra Nyqvistille ja Veikko Sorvaniemelle.

Vuonna 2014 voittoon ylsivät Ana María Gutiérrez Sorainen ja Ari Alsio.

Vuonna 2015 valittiin Hilkka Laronia ja Seppo Turunen.

Vuonna 2016 valittuja olikin sitten useampi. Viola Heistonen ja Irja Laamanen  olivat viime vuoden joulumuoreja ja Juho Antikainen ja Pekka Lukkala olivat joulupukkeja. Uuden Suomen toimituskin ansaitsi tulla mainituksi jouluhenkilöinä, tonttuina ainakin.  Tontun arvonimi tuli Niklakselle, Markulle ja Teemulle ja samalla meni kiitokset blogialustasta. Hyvä se on vieläkin.

 

Vuosi  2017 onkin sitten oma  iso ja merkittävä lukunsa. Joulupukki ja – muori löytyivät Arin blogista , kun huolestuneet ilmoittivat suosikkinsa. Suosikeiksi nousivat ilman isompaa äänestystä Sari  Laitinen ja Juha Kuikka. Perustelut tulivat sopivasti Tuomolta ja ovat tässä: Juha Kuikan verbaaliblogin keräämät ennätykselliset lukija- ja kommenttiketjut ovat pukkitittelin arvoinen juttu, ja Sirkku Pitkänen on sen verran korkeatasoinen taiteilija ja kirjankuvittaja, että kun hän ei ole vielä toiminut joulumuorina aiemmin niin nyt on sen aika.

Lisää tästä aiheesta löytyy Arin blogista: http://arialsio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/248009-hyvaa-joulua#new

Hyvää joulunodotusta kaikille!

 

Toivottaapi  jouluhenkilö 2016,

Irja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hyvää huomenta, Irja!

Kiitos kun otit homman käsiisi! Olen hehkisesti tukemassa!

Äänestän Sari Laitista ja Juha Kuikkaa!

Oiken hyvää alkanutta päivää!

p.s.
Tämä joulumuorin rooli kantoi minua koko vuoden ja kiitollisena väistyn tehtävästäni ja toivotan jo etukäteen onnea ja iloa valituksi tulevalle Joulumuorille!

Jouluterveisin,
Viola Heistonen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Viola, kun nyt jo tuntuu sille, että valinta oli selvä. Aikaa ei ole äänestyksille tänä vuonna. Vähän myöhään lähdettiin liikkeelle ellei nyt sitten tulisi taas kahta kumpaakin sorttia.Sehän olisi mahdollista jos sellaista toivotaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Irja, kiitos vastauksesta! Ilmaisin väärin kannatustani. En toivo uutta äänestystä!

Valinta on selvä!

Oikein hyvää joulumieltä Sinulle, Irja, ja kaikille blogin lukijoille!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Kiitos Viola, oikein hyvää joulua sinullekin!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tunnustus ja arvostus Irjalle, joka otti homman haltuun!

Uudistan oman esitykseni (Juha Kuikka ja Sirkku Pitkänen) Vapaavuoro-Korvatunturin isäntäpariksi. Juha näytti toisaalla jo ainakin kevyesti haraavan ajatustani vastaan, mutta en usko että hän on tosissaan kieltäytymässä ainakaan, jos saa avecikseen Sirkun.

Perustelut vielä kerran. Verbaalivisa on todellinen uudistus US Vapaavuoron sisältöön, ja se on onnistunut koukuttamaan harrastajansa pariksi vuorokaudeksi joka viikko koko syksyn ajan. Koska täällä ei prenikoita jaeta, niin annetaan idean isälle ainakin joulupukin vakanssi!

Sirkku on aivan erinomainen kuvataiteilija, jonka kaltaisia uskon työskentelevän jossain... hmm - Disneyn studiolla, luonnostelemassa ilmeikkäitä hahmoja piirrosfilmeihin miljoonayleisölle.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Tuomo valinnan vahvistamisesta. Odotankin joulupukilta Sirkun kirjaa lahjaksi. Liekö pukki muistanut toivomukseni. Niitä kun ei ollut kuin kaksi ja kumpikin kirjalahjoja.

Kyllä tuo tietovisa on vienyt, vaikka en alkuun mukaan huomannut lähteä. Vähitellen sitten on kerta kerralta hiukan parantunut tulos. Katsotaan jaksaako Juha taas ensi vuonna meille tehdä aivopähkinöitä. Olisi varmasti suotavaa, että osallistujien joukko kasvaisi. Silloin en ehkä enää olisi lähes viimeisenä. ;D

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tärkeintä ei ole voitto, vaan armoton pähkäily. Viimeksi yhden tietyn sanan puhdas nolla pudotti minua ties kuinka monta sijaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #8

Minullakin oli se portsari mielessä, mutta jotenkin en pitänyt sitä kyllin sopivana. No hyvä kisa ja periksi voi aina antaa. Kirjoja on niin monenlaisia ja toiset joskus valitsevat millä ehdoilla ja kyvyillä voittaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitoksia Irjalle. Ja onnittelut Sirkulle ja Juhalle.

Sirkku on joulumuoreista parhain,
sen tunnusti Juhakin jo varhain.
Irja jouluperinnettä meille toi,
ja joululaulut korvissani soi...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurkiitokset tästä kunniakkaasta ja vastuullisesta virkanimityksestä. Toivottavasti pystyn osoittamaan olevani sen arvoinen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toki Juha pystyt, eli jos luoja suo tehtävän antaa se siihen voimatkin.

oulu +6 Hyvää joulua, toivoo Ari.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Helsinki +2 ja märkää lunta tai räntää. Koira ja kuusikauppias molemmat olivat märkiä melkein kuin uitettuja koiria. Kuusikauppias herätti minussa enemmän sääliä. Koira kun pääsi lenkin jälkeen lämpimään. Kuusikauppias jäi kaupan luo värjöttelemään.

Hyvää Joulua sinulle Juha ja tietysti muillekin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Todellakin: "märkää lunta tai räntää". Olen iältäni seitsemänkuudetta ja taustaltani täysin suomalainen, mutta en osaa määritellä "räntää". Wikipedian mukaan se näyttää lumelta mutta tuntuu vedeltä. Jaa-a, se onkin tunnetila eikä konkreettinen aine?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #13

Näin tuntuu ilman lämpötilakin olevan. Välillä on kuivaa pakkasta, eikä tunnu kylmältä. Kostea nollsääs saa vilunväristykset aikaan. Olisikohan jo aikaa kehittää jokin toisenlainen mittari, joka paremmin paljastaisi kylmyyden. Nykyinen yksinkertainen ei sitä tee.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Tämmöisiäkös täällä on puuhattu kun hetkeksi selkäni käännän! :)
On jo suorastaan liian jännittävää, tulla edes mainituksi ehdokkaana. Joulupullani ja leipomukseni ovat maankuuluja, naapurienkin palohälyttimet tulee testattua kilometrien päässä. Parhaiten siis onnistuu piirretty pulla.
Toivottavasti pukki toteuttaa kaikkien lahjatoiveet, ja jos katsotte illalla taivaalle, kiidän siellä potkukelkalla säkkeineni minäkin ja jaan valoa jokaiselle pimeydestä kärsivälle.
(Hyppelee ympyrää ja heittelee nompparelleja pipareihin, ja ne muuttuvat kimmeltäviksi tähdiksi)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä Sirkku sinuakin ajattelin hyvänä ehdokkaana! Olisit hyvin sopiva muorin aisaparina. Viimevuonnahan meitä oli kaksi.

Lahjatoive toteutui. Sain Esko Valtaojan viimeisimmän eli Kohti ikuisuutta. Sinnehän olemme menossa vai lyhyt matka tätä tällaista mitä nyt koemme.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tämmöisiäkös täällä on puuhattu kun hetkeksi selkäni käännän!"

- Sepä se! Kun silmä välttää, joulu yllättää.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ja meni se joulu ohi yhtä vauhdikkaasti kuin tulikin. Uusi vuosi ja uudet kujeet jo tulossa

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa