ILgron11

Peaky blinder ja hiusmuoti

  • Peaky blinder ja hiusmuoti

Yhä useammalla miehellä  näkyy hiukset leikatun 1920-lvun  tyyliin. Siihen lie osaltaan vaikuttanut Peaky Blinders sarja, josta ovat olleet vaikuttuneita  jopa  amerikkalaiset selebriteetit. Sarjan nimi juontuu miesten lippalakeista, joihin on piilotettu terät.

 

Peaky blinders käsikirjoittaja  asui nuoruudessaan Birminghamissa. Hän kuuli kaupungissa tarinoita, joista lie sarjakin saanut  aiheita. Sarja perustuu jengiin, joka toimi 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Nuo  ajat vetoavat omalla oudolla tavallaan. Niinpä odotin herkeämättä  Peaky blinders-iltaa. Sarjan tarina ja sen roolisuoritukset ovat mielestäni parempia kuin monen dekkarin.  Tosin rajua väkivaltaa on ollut vaikea katsoa.  

 

Brittisarjan toinen tuotantokausi loppui, ehkä näemme  vielä kolmannen.  Sarjan esitykset alkoivat jo 2013 mutta meillä vasta 2016.  Briteissä sarja on saanut jo jatkoa.

 

Sarjassa käydään kamppailua elintilasta, vallasta ja rahasta sekä tietysti myös rakkaudesta . Keskeisessä osassa on yhtäpitävä perheyhteisö, gangsteriklaani Shelbyt.  Heimonsa parasta tavoitellessa kaikki keinot, laittomat ja ehkä laillisetkin, ovat käytössä. Ihminen lie pahimmillaan kuin villieläin. Melkoisena vyyhtenä kietoutuvat toisiinsa herkkyys ja kovuus, päättäväisyys ja jääräpäisyys.

 

Sarjassa on muitakin klaaneja.  Vastapuolena ovat muut valtaa pitävät kuten juutalaisyhteisö ja irlantilaiset.

 

Gentlystä tuttu  lempeä poliisihahmo Sam Neill on luonut hempeän nahkansa ja tullut tämän sarjan myötä Chester Campbellina yhtä pahaksi kuin  gangsterit, joita hän oli tullut panemaan  Winston Churchillin käskystä kuriin ja järjestykseen.  Campbellin irlantilaismurre viehättää omalla tavallaan.

 

Twitterissä  kertovat sarjan katsojat kokemuksiaan. Moni on rakastunut Thomas Shelbyyn ja onhan hänessä juuri sitä, mitä naiskatsoja odottaa.  Perheestä huolta pitävällä Polly Graylläkin  (Helen McCrory) on voimakkaan ja sisältä herkän naisen osa.   Enkä ole eri mieltä twiittaajan kanssa siitäkään, että sarjassa on hyvät ääniraidat.  Värimaailma kuuluu myös ajan kuvaan, vähän hämyinen ja  hailakka sävyltään.

 

Elokuvat vaikuttavat ja saavat todellisessa elämässä joko tiedostamatta tai tiedostaen seuraajia.

 

Kolmas osa on briteissä jo menossa, mutta milloin lie täällä?

https://t.co/Tfzjy1rpTc

 

http://www.birminghammail.co.uk/whats-on/film-news/list-celebrities-love-peaky-blinders-11245375

 

Tuossa lehdessä kysytään mikä Peaky blinders hahmo olisit? Tuskin on tarkoitettu naisille, sillä naisia on sarjassa vain muutama.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa