ILgron11

Kuudes aisti /Det tredje øyet / Third Eye

 • Mystisiä talvikuvia 1.2.2015
  Mystisiä talvikuvia 1.2.2015
 • Mystisiä talvikuvia 2. - 1.2.2015
  Mystisiä talvikuvia 2. - 1.2.2015
 • 1.2.2015
  1.2.2015
 • Mystisiä talvikuvia 3 - 1.2.2015
  Mystisiä talvikuvia 3 - 1.2.2015
 • Mystisiä talvikuvia 4 - 1.2.2015
  Mystisiä talvikuvia 4 - 1.2.2015
 • Mystisiä talvikuvia 5- 1.2.1015
  Mystisiä talvikuvia 5- 1.2.1015
 • Mystisiä talvikuvia 6 - 1.2.2015
  Mystisiä talvikuvia 6 - 1.2.2015
 • Talvikuvia 1.2.2015
  Talvikuvia 1.2.2015
 • Talvikuvia 1.2.2015
  Talvikuvia 1.2.2015
 • talvikuvia 1.2.2015
  talvikuvia 1.2.2015
 • Linnut 1.2.2015
  Linnut 1.2.2015

 

Ovatko televisiolähetykset muuttuneet eri talouksille personoiduiksi?  Eikö lähetyspuolella enää tiedetä mitä asiakkaan ruudulla tapahtuu?  Nelosella ei mitenkään pahoiteltu TV ruudun pimenemistä  torstai iltana kesken odotetun Kuudennen aistin viimeisen jakson. Oliko vika vain meidän TV:ssämme?

 

 Minuuttien odotuksen jälkeen sarja vaan hyppäsi keskelle tapahtumia  hyvän matkaa jo edenneenä ilman tekstitystä.  Ei sellaista viitsinyt jäädä seuraamaan. Onneksi tänään on ehkä paremmin. Ehkä viimeinen ja ehkä jännittävin osa voidaan nähdä ilman ongelmia.

 

Osassa ehkä ratkeaa Christina tyttösen kohtalo.  Katoamisesta on jo viisi vuotta, mutta isälle on tärkeä tietää mitä tyttärelle tapahtui,  kun hän oli vain pienen hetken poissa.

 

Viggo Lust on Christinan isä ja rikoskomisario, jolla on  kyky saada  tai vastaanottaa näkyjä. Ne hän yhdistää rikoksiin jotka kulloinkin ovat tutkinnassa. Muilla tutkinnassa ei ole tietoa  hänen kyvyistään. Hänen oikeat ratkaisunsa yllättävät työtoverit. Sellaisistahan ei kerrota, jos on näkemisen kykyjä ja voihan niitä olla todellisuudessa. Ehkä ei kuitenkaan  yhtä voimakkaina kuin tässä TV-sarjassa.

 

Oletko joskus ollut etukäteen tietoinen jostakin mitä tulee tapahtumaan?  Yllättikö sellainen? Mistä siinä voi olla kyse? Sellaisesta ei puhuta julkisesti, eikö niin?

 

 

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/kuudes-aisti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Kakkuni eivät ole koskaan täydellisiä, sen tiedän aina etukäteen... :)

Itselleni ei ole tullut kohdalle kuin joitakin outoja sattumuksia, mutta outo sattumoiden kauppa - etiäiset alitajunnasta - eivät ole sinällään kovin mystisiä, sillä usein on ilmassa ollut joitakin merkkejä, joita tajuaa vasta jälkikäteen ("olisihan tuo pitänyt arvata/tietää).

Mutta en uskalla kauheasti kuunnella äitini unia, kun niissä on liian usein ollut jotakin karmivaa ja toteenkäypää. - Tosin, hän on hirveän herkkä huomaamaan ihmisten mielialoja ja asioita, mihin me muut emme jaksa kiinnittää huomiota. Ne varmastikin vain kehittyvät hänen nukkuessaan pitemmälle unimaailmassa. Ja sitten hän muistaa unensa.

Omat uneni kääntyvät kenties itsesuojeluvaiston toimesta aina jollain tapaa koomisiksi. Komiikka ratkaisee mieltä ihanasti huojentaen useita tilanteita, mitkä voisivat muuten kehittyä turhan synkiksi tai liian suureksi draamaksi.

No, ajatus vähän karkasi sivuraiteille...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sirkku ihan asiaahan tuo oli. Unet usein ovat niitä, joiden aikana kypsyy yllättäviä havaintoja ja ratkaisuja. On myös jännittävää havahtua hetkeen, jonka kokeen joskus aiemminkin eläneensä tai kokeneensa.

Vanhalla kansallahan oli erilaisia ennusmerkkejä. Kämmentä syyhysi, veitsi tippui maahan jne. Niistä tiedettiin myös tapahtumia. Vieriaden tuloa ja muuta. Korvien kuumotus, joku ajattelee. Uskoako kaikkea?

Tänään soitin kaverilleni. Olemme tavanneet pari vuotta sitten. Hän oli kaivanut puhelinnumeroni ja aikonut soittaa. Hän totesi että vuori tuli Muhammedin luo. Meillä oli hauska keskustelu, ja ystävyys jatkuu siitä mihin se oli jäänyt. Helppoa ja mukavaa, hyvä yhteisymmärrys.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Oletko joskus ollut etukäteen tietoinen jostakin mitä tulee tapahtumaan?"

- En. Mutta joskus tapahtuman osuttua kohdalle olen todennut, että "tällaisen unen olin nähnyt", tai "tämäntyyppinen ajatus pyöri mielessäni äskettäin".

"Yllättikö sellainen?"

- Kyllä. Samalla tavalla kuin vaikkapa oikea arvaus futismatsin voittajasta tai arpajaisten pikkuvoitto (suurta en ole ikinä saanutkaan).

"Mistä siinä voi olla kyse?"

- Puhtaasta sattumasta, sekä ihmismielen taipumuksesta yhdistää asioita jälkeenpäin, joskus hyvinkin luovasti soveltaen.

"Sellaisesta ei puhuta julkisesti, eikö niin?"

- Lienet keskimäärin oikeassa, mutta jotkut väittävät näkevänsä etiäisiä, ja muutamat jopa yrittävät tienata ennustamisella. Ja sitten esimerkkiin!

Viime kesänä pyöräillessäni huomasin ajattelevani Mazda 3 -automallia. Olen sen verran kiinnostunut autoista, ettei asiassa sinänsä ole mitään ihmeellistä. Minulla ei ikinä ole ollut Mazdaa, enkä ole autonvaihtoaikeissa, mutta jostain juuri Kolmonen ilmaantui ajatuksiini.

Kotiin päästyäni minua odotti suljettu, isokokoinen kirje. Avasin sen, ja löysin kuoresta Mazda 3 -esitteen, jonka merkin maahantuoja oli jostain syystä päättänyt postittaa minulle, ilmeisesti yhtenä markkinoinnin kohderyhmän jäsenistä.

Yhdistin tietysti mainoskirjeen heti ajatuksiini pyörälenkillä. Mutta mitä sitten? En ollut osannut odottaa Mazda-postia, joten mietteitäni ei voi pitää mainoskirjeen etiäisenä. Asia oli silkkaa sattumaa, jossa yhdistyivät minulle tyypilliset autoajatukset sekä toinen tavallinen juttu, postitse tapahtuva kuluttajamarkkinointi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aloitettuani opiskelun ja muutettuani kotoa pois mietin eräänä syksyisenä iltana matkalla vanhempiani tapaamaan, että mistähän saisin tuhat markkaa lisää rahaa syyslukukaudeksi. Laskin, että sen verran tarvitsisin opintolainan lisäksi. Periaatteenani oli, että kotoa en koskaan pyyhtänyt mitään, koska halusin olla täysin omillani. Sivumennen sanoen siihen aikaan tuo tuhat markkaa vastasi noin tuhatta euroa.

Asiaa pähkäilin vielä päässäni astuessani eteiseen, jossa äitini oli minua vastassa. Hän ojensi minulle kuoren, jonka kummitätini oli jättänyt siellä kylässä käydessään noin puoli vuotta myöhästyneenä YO-lahjana. Kuoressa oli tuhat markkaa rahaa - kymmenen sileää Snellmannin kuvaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olipa kaukonäköisesti valittu kummitäti!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mielenkiintoisia sattumia Tuomo sinulla ja Juhalla. Sellaisia sattuu. Veljeni sanoin saaneensa lahjan isältämme, kun meidän molempien yhteisenä syntymäpäivänä hänen tyhjään mehiläispesäänsä tuli useampana vuotena mehiläiset. Miten ne sattuivatkin tulemaan juuri tuona päivänä. Kiva asia tietysti ja tuntuu siltä kuin lahja olisi annettu.

Tuollaisia kokemuksia löytyy varmasti paljon mistä tekin kerrotte. Meillä on mahtava kyky yhdistellä asioita ja rakentaa tarinoita niistä. Liekö joillakin kyky voimakkaampikin.

Nyt tuli nähtyä ensimmäisen jakson viimeinen osa kuudennesta aistista. Jatkoa taitaakin tulla pian. Milenkiintoinen sarja tämäkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos ihmisen elämässsä toimeliaan 20.000 päivän aikana tapahtuu joka päivä sata erilaista "asiaa", niin niitä asioita tapahtuu kaksi miljoonaa elämän aikana. Silloin yhdistelmä, jonka todennäköisyys on yhden suhde kahteen miljoonaan (eli täysin mitätön todennäköisyys), tulee keskimäärin tapahtumaan kerran elämässä. Se sitten muistetaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #7

Ja, kun ihmisten muisti on mitä on, yksityiskohdat haihtuvat ja näin syntyy enemmän yhtäläisyyksiäkin asoiden välille. Ja aika rutiininomaista rataa elämä kulkee useimmilla. Siihen varmasti perustuu myös noiden ennustajaeukkojen kyky/elämänkokemuksen tuoma varmuuskin kertoa mitä itse kunkin elämässä tapahtuu.

Olen hyvin varhaisessa elämässä ollut ´luotettavan`ennustajan luona. Vielä 60-luvullahan heihin uskottiin. Kielsin kertomasta mitään pahaa. Muistan kuin eilisen päivän siitä jotain. Elämäni pääkaarethan ovat menneet niin kuin hän sanoin, kolme lasta ja mies ja pitkä suhde ja akateemiset opinnot. Oli varma, että pääsen yliopistoon ja puhui parista professoristakin, jotka vaikuttavat erityisesti. No kuinka paljon sitä osallistuu ja värittää ja itse vaikuttaa siihen mihin suuntaan toinen vie ja mitä puhuu? Minusta niin tapahtuu ja kun vanhempi nainen on melkein lapselle juttuja kertomassa niin eihän sitä uskalla edes hanttiin pistää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Niin, ja kun nuo positiiviset ennustukset ovat kaiken aikaa alitajunnassa, niitä myös toteuttaa tiedostamattakin kaiken aikaa. Ihmisen eteenhän tulee jatkuvasti valintatilanteita ja ennustukset saattavat ohjata niitä valintoja.

Tämähän ei toki kumoa ennustuksien paikkansapitävyyttä. Se selittää vain mekanismin kuinka se paikkansapitävyys toteutuu.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #9

Juuri noin olen ajatellutkin. Toteutin ennustajan reitin ja se sattui sopimaan minun suunnitelmiini. Luokkakaverilleni kävikin sitten vähän huonommin. Hän oli erittäin hyvä matematiikassa ja muutoinkin aktiivinen. Liekö ennustajan vika, mutta lähtikin Hare chrisnan joukkoihin ja itujen kasvattajaksi. Ajan henkeä sekin tietysti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kaikkea,jota nykytiede ei pysty selittämään välttämättä ole huuhaata.
Varmaan on olemassa ilmiöitä joiden olemusta ei vielä tunneta.
Eilen meinasin katsoa ko. sarjaa, mutta en sitten viitsinytkään. Kannattaisiko?
Mukavia talvikuvia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eivätkö jotkin asiat Kalevalan kertomuksissa kalaskahda vähän tällaisille oudosta kumpuaville. Meidän menneisyyttämme verhoaa mystiikka.

Olen samaa mieltä, että ei kaikkea ole selvitetty. Tulikin mieleeni, että suomalaisilla on melkoisesti runoja kaikenlaisista maagisista keinoista muun muassa ihmisen parantamiseksi. Säätkin liittyvät tähän ja myös jopa suhteet villieläimiin. Olinkin ajatellut katsoa mitä niistä on toisella tietokoneella ja kansanrunoarkistossa.

Margareta todennäköisesti sarja jatkuu. Suosittelen katsomaan. Omanlaisensa ja norjan kieli on kiinnostavaa. Meitä oli aikanaan 1980-luvun puolivälin molemmin puolin FAO:n kokouksissa pohjoismaista. Astrid oli Norjalainen, sitten oli pari Ruotista ja yksi Tanskasta muodostimme kivan porukan ja liikuimme yhdessä siellä missä kulloinkin oli kokous. Jäi hyvä mieli ja yhteishenki oli mahtava.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aikoinaan kävi silleen, että olin palaamassa yömyöhään töistä kotiin autolla ja siinä matkan varrella päätin ensin kiertää huoltoaseman kautta ostaakseni sieltä tupakkaa. Sitten kuitenkin muutin mieleni enkä ajanutkaan huoltoasemalle, vaan ajattelin säästää polttoaineissa (ja savukkeissa) ja muutenkin tunsin itseni väsyneeksi. Samalla tuli mieleeni myös vahva ajatus siitä, että hyvällä tuurilla löydän vielä kotipihaltani jonkun pudottaman savukeaskin ja siksikään en tarvitse ajaa paria kilometriä sivuun huoltoasemalle.

Tämä toive mielessäni kurvasin sitten omaan kerrostalon pihaani parkkipaikalle, sammutin moottorin, nousin autosta ja lukitsin ovet. Heti auton vierestä näin sinisen savukeaskin kotirapun edessä, mutten vielä siinä vaiheessa hätkähtänyt. Vasta sitten, kun olin päässyt liki ovea ja nostin (omasta mielestäni huvittuneena) savukeaskin maasta, alkoi tuntemus muuttua epätodelliseksi. Aski oli avaamaton ja säilynyt kuivassa hangessa ehjänä.

Sitä ennen enkä sen jälkeenkään en ole löytänyt maahan tippuneita avaamattomia tupakka-askeja ...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On tainnut olla joku piru asialla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kieltämättä tapaus oli itselleni pelottava - loppumatkaa ajaessani mielikuva siitä maahan pudonneesta savukeaskista merkkiä myöten kun oli niin voimakas ja sitten se sininen aski olikin siinä todellisena, missä sen kuvittelinkin olevan ...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olipa Juho merkillinen tarina, mutta sellaisiahan elämä tuo jokaiselle tai melkein jokaiselle. Tyttäreni onnistui melko tiukassa tilanteessa kolmen lapsen kanssa raaputtamaan tonnin arvasta. Tuli myös ihan jetsulleen tarpeeseen. Käsittämätöntä, mutta sellaista vain sattuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tällaisessa yhteydessä täytyy muistaa, että satatuhatta muuta tytärtä yhtä suuressa tarpeessa ollessaan puolestaan vain menettivät sen arvan hinnan. Kun jokin osuu omalle kohdalle, sillä on suuri merkitys eikä kokonaisuutta enää pysty hahmottamaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #20

Tottahan se on. Nuo hyvät vain haluaa muistaa. Ne lasketaan, muu ympärillä jää ulos laskuista helposti. Mietinkin tänään logiikkaamme. Onko tarkoituksemme tehdä kaikesta selkeää ja johdonmukaista. Kaaostahan tämä on eikä edes kovin johdonmukaista. Joillakin se kaaos on vallitsevampaa. Mitä siitä syntyykään vai syntyykö mitään?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Katsoin äsken kolme viimeistä osaa. Minusta juoni on aika tyhmä, vuoron perään kaikki kolleegat epäiltynä. Mutta maisemia katselin ihan mielikseni.
Minustakin on ollut mukavaa kun on ollut tilaisuus tavata norjalaisia. Ei ole mitään vaikeuksia jutella, vain joitakin yksittäisiä sanoja ei ymmärrä.
Tanskalaisten mongerruksesta selville saaminen vaati totuttelua, mutta tanskaa on mielestäni helpompaa lukea kuin norjaa. Olin joskus kirjeenvaihdossa norjalaisen kanssa.
Haaveilen Hurtigrut-reissusta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ehkä sarja ei kesken aloitettuna anna kuitenkaan ihan oikeaa kuvaa. No ainahan noissa sarjoissa voi olla myös täytehetkiä, jotka eivät miellytä. Ihan samoin kuin kirjoissakin on osia, jotka voisi karsia niin tulis parempi lopputulos.

Viihdettä. Oletko katsonot Gamorraa? Tulee tänään. Se vie myös mennessään. Roomassahan samanlainen porukka jo päättää paljosta. Italiassa valtaa pidetään melko näkyvin ja julmin ottein.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset