ILgron11

Perheessäni on rasisti

  • Hain loput pöydällä. Sieltä tämä tappijalkainen ne halusi ja kävi hakemassa.
    Hain loput pöydällä. Sieltä tämä tappijalkainen ne halusi ja kävi hakemassa.

Rakastan harmaankirjavaa karkeakarvaista eläintäni,  mutta en siedä kaikkien piirteiden osalta. Kun olemme lenkillä, se haukkuu  kaapuasuiset,  tummaihoiset. Ei heitä monta ole  täällä päin, ja onneksi harvoin olemme samaan aikaan liikkeellä. Pieniä lapsia kuuluu tähän kaapuasuisen joukkoon.  En tiedä miksi sitä ruskeaa pitkää vaatetta edes kutsutaan, eikä se ole tässä se asian ydin edes.

 

Kaapupukuisen lapset juoksevat kauhuissaan haukkujaa pakoon.  Olen yrittänyt rauhoittaa ja kehottanut paijaamaa, että tutustuisivat. Niin ei ole käynyt. Sen verran hirviöksi minun pieni karkkarini koetaan, mutta miksi? Siihen haluaisin vastauksen. Onko pelko ja ennakkoluulot molemminpuolisia?

Myös muutama outoa hattua pitävä tummempihipiäinen mies saa samanlaisen kohtelua.

Minua tästä käytöksestä syytetään. Vedän kuulemma hihnaa silloin jotenkin eri tavoin kuin tavallisesti lenkillä. Sanovat, että olen opettanut sen  rasistiksi. Ihmettelen miten se äkäinen mielenosoittaminen tapahtuu myös toisen ihmisen taluttaessa. Ei kai hänkin anna merkkiä jostakin. Olemmeko me taluttajat piilorasistisia?

 

 Jokin koiran vaistoissa viestii sille erilaisuudesta ja saa sen reagoimaan. En tiedä onko tällainen tavallista vai onko minun koirassani jotain vikaa.  Eihän sillä ole edes suosikkilelua. Pitäisikö ostaa  kaapuasuinen lelu? Ei sellaisia ole. Pitäisi itse ommella.  Ostin hain. Tuntui vahvalle, mutta kesti vain viisi minuuttia ehjänä. Kaikki sisukset oli levitetty sängylle. Mikä ihmeen vimma tuokin on? Onko hait  syytä tuhota? Sitä koirani ei haku, mistä haukkuminen kertoo? Yritän vain ymmärtää.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oletko harkinnut ilmoituksen tekemistä vihapuhepoliisille?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En ole, mutta yksi ehdotti fb:ssä koirani laittamista kouluun. Olisiko parempi, en tiedä. Kouluissahan voi joutua vaikka kiusatuksi kummallisen käytöksen vuoksi. On karvoihin katsominen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Irja, vein kerran junnuni match-showhun ennen varsinaisia koiranäyttelyjä ja se haukkui tuomarin, jonka pitkä takki lepatti kun järven rannalla tuuli. Ei jälkeen päinkään suhtautunut myötämielisesti miehiin, joilla oli pitkä takki ja lierihattu, joten tallella on valokuva miehestä sellainen vaatetus yllään kun opetettin sitä rekkua niihin. Tiesin näet että tuomarinsa tulevassa ulkonäyttelyssä pukeutuu juuri niin. Jotta mitä jos kokeilisitte opettaa sitäkin koiruutta sellaiseen vaatetukseen ennen kuin lopullisesti leimaatte sen rasistiksi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voisipa sitä yrittää opettaakin, kun on vielä nuori ja taipuisa. Ihonvärilläkin on sille selvästi merkitystä. En halua maalata itseni niin ruskettuneeksi, mutta katsotaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko ihonväri vai joku ominaishaju, koirilla sitä hajuaistia kun on. Luin jostain että kiinalaiset, vai oliko joku muu Aasian kansa, ovat sitä mieltä että meikäläinen rotu haisee:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #5

Meillä kaikilla lie ominaishaju. Itsehän sitä ei tunnista, ehkä emme sitä kansanakaan tunnista. Muistan vain mille venäläiset jossain vaiheessa haisivat. Ehkä johtui tupakasta tai jostain muusta. Tuleehan valkosipulikin ihon läpi aika nopeasti.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Koira näkee ihmisen auran - sanovat! Mitä se sitten tarkoittanee?

Koirat vaistoavat myös, kenellä on oikeanlaista viestintää, siis sellaista, jonka koira ymmärtää positiiviseksi itseään kohtaan.

Yleensä aistivat myös pelon, joka aiheuttaa koirassa valpastumisen. Syitä lienee monia, mutta kaikki kuitenkin loogisia.

Koirilla on myös lajinsa keskinäiset mielitietyt ja vihatut. Noiden jälkimmäisten kohtaaminen on rasittavaa, sillä ärsytys tahtoo tarttua myös taluttajaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voihan siinä pelollakin olla osuutensa. Ihmisestä, joka pelkää koiria erittyy adrenaliinia kohdatessaan koiran. Koira aistii adrenaliinin ja käsittää tilanteen uhaksi, jota vastaan tulee puolustautua.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Seija, noin minäkin ajattelen! Koirille me ihmiset välitämme monenlaista tunnetta, joihin ne reagoivat, kukin tavallaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muuan kollegani aikoinaan kertoi, etä ollessaan Etelä-Afrikassa erään valkoisen bisnestuttavan asunnolla puutarhajuhlissa, talon koira haukkui aggressiivisesti kaikki mustat postimiehet ja milkmanit ynnä muut talolle tulijat, mutta suhtautui valkoihoisiin tulijoihin kuin kehen tahansa kunnianarvoisiin vieraisiin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Juuri noinhan koirani suhtautuu. Ihonväri taitaa olla sille outo, vaikka ystäviimme kuuluukin hiukan suomalaista väriä tummempia. Ei koira heitä hauku, eikä vierasta. Voimakas ero tuottaa haukut. Pelkoako lie?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Etelä-Afrikan kohdalla en ole aivan varma oliko koira tarkoituksellisesti koulutettu tuohon.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #12

Mistä sitä koiran mielen aina tietäisi. Tänään koirani haukkuin mustassa asussa lunta lapioineen miehen ja edellä kulkevat kaksi tummaa koiraa. Ei ole koirakaan aina samanlainen käytökseltään.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Minulla oli aikanaan koira. Se oli rasisti minua kohtaan - ei sallinut alkoholinkäyttöä lainkaan vaan heti oli "kädessä kiinni" :-/

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset