*

ILgron11

Kuvia ja ajatuksia säästä

 • Vehmas, aurinkoinen maaseutu
  Vehmas, aurinkoinen maaseutu
 • Näkymä tien laidalta
  Näkymä tien laidalta
 • aurinko aamulla varhain
  aurinko aamulla varhain
 • Sumuharso
  Sumuharso
 • Sadepäivän saalis
  Sadepäivän saalis
 • Karhunputki
  Karhunputki
 • villiruusu sateessa
  villiruusu sateessa
 • jasmiini avasi kukkansa
  jasmiini avasi kukkansa
 • Myrsky unohtui. On rajuja myrskyjäkin riittänyt ja puita kaatunut ja kalliotakin paljastunut.
  Myrsky unohtui. On rajuja myrskyjäkin riittänyt ja puita kaatunut ja kalliotakin paljastunut.
 • Myrskyn kaatama
  Myrskyn kaatama

Vuosia sitten ihmettelin englantilaisten innokkuutta keskustella säästä. Enää ei tarvitse. Nyt meilläkin on riittävän vaihtelevaa, että riittäisi vaikka keskustelun aiheeksi…….

 

Unohtumattomiksi jäivät ne hetket Bristolissa, kun kielikurssin tauolla juoksimme sateen alta ostamaan viinereitä lähikaupasta ja opimme uusia sanoja. Kun kaverillani ei ollut mukana sateenvarjoa ja olimme sitä  ostamassa, hän kysyi myyjältä:” Do you buy ambrellas?”  Myyjä näytti kovin huvittuneelle, ja virheen tajuttuamme nauroimme katketaksemme. Eihän tuo myyjä meiltä mitään sateenvarjoa ostanut, kun ei meillä niitä ollut myydäkään. Emmekä pystyneet naurultamme tuossa kaupassa enää sateenvarjoa ostamaankaan. Lähes joka päivä satoi silloin, ainakin sellainen muisto jäi.  Englannista päin ne sateet näyttävät tänäkin kesänä pääasiassa tulevan.

 

Eilen paistoi komeasti, mittari oli jo päälle kahdessakympissä ja uimassakin oli mukava käydä.

Nuori mies kertoi rannalla ostaneensa paarma-ansan. Minä en ole vielä paarmoja nähnyt, eikä hyttysiäkään juuri ole ollut. Hyönteisiä päätyy kukka kuviini. Niin pieniä ovat ettei niitä juuri muutoin havaitse. Ihmettelen kuitenkin miten tänä vuonna vaikuttaa sille, että hyönteiset ovat käyneet vähiin. Minne ovat hävinneet?

 

Tänään sataa. Ensin alkuun vain pieniä kuuroja ja nyt jo oikein reippaasti. Tuuli riepottaa vettä minne sattuu, mutta harvemmin alapuolella odottavaan saaviin.  Kasteluvettä kasveille on sään vaihtelusta kuitenkin riittänyt.

 

Mietin vain ehtivätkö  paljon somettavat ihmiset edes panna säätä merkille?  Pienessä ruudussa, padilla tai puhelimessa, on selvästi paljon mielenkiintoisempaa kuin oikeassa elämässä.  Pakenevatko he todellisuutta, mihin lie heillä matka ja mitä heidän aivonsa ja aistinsa kokevat?

 

Kaikki eivät kestä sitä mitä ilmojen haltia täällä meille jakaa. Niinpä perheenjäseniä lähti etelään aurinkoa hakemaan, vakaata ja varmaa, ehkä?  Lämmintä riittää enemmän kuin monen keho jaksaa kestää.  Ehkä täälläkin loppuviikosta taas paistaa tai jo huomenna tai ylihuomenna.  Kuka nyt samaa jaksaisi yhtenään kestää.

 

Yöt ovat olleet viileitä ja aamuisin veden pinnalla on komeat sumut.  Edellisen päivän lämmöt sieltä haihtuvat, ja heräävän auringon valossa komeita näkyjä luovat.

Hyvää sadepäivää! Huomenna voikin jo olla muunlaista tiedossa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hienoja kuvia! Varsinkin tykkään siitä utuisesta auringonnoususta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Margareta. Nyt paistaakin aurinko. Eri säillä erilaiset näkymät.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kesä on kaunista aikaa, ja kuvatkin olivat kauniit.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nautitaan kesän hetkistä. Ulkona on mukavaa, vaikka vähän ripsottelee. Mansikastkin tykkäävät hienoisesta kosteudestaä. Sieniä saa vielä odotella täällä päin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ajatuksia säästä (lainasin otsikon loppuosan):

Kaakkois-Suomesta ovat tältä kesältä puuttuneet lähes täysin helle ja ukkonen. En kaipaa oikeastaan kumpaakaan, mutta kuumat kesäpäivät olisivat omiaan lämmittämään järvivettä paremmin uimiseen sopivaksi. Nyt uintireissut jäävät vain pulahduksiksi 18-asteisessa Saimaassa.

Sadetta on saatu sopivasti, ja enimmäkseen rauhalliseen tahtiin ilman rankkoja tulvakuuroja. Esimerkiksi hautakukat sukulaisteni muistokivien edessä ovat menestyneet hienosti aivan ilman erityistä hoitamista.

Päivät lyhenevät jo! Ulkona kuivattaminen - pyykin, heinän tai puutavaran - käy hitaammaksi ja epävarmemmaksi. Tulipa mieleeni, että huushollin kaikki matot ovat tänä vuonna edelleen pesemättä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Tuomo säätiedoista. Ei ole täälläkään mattoja pesty vielä, mutta odotan, että säät vielä lämpenevät ja ehkä saamme vielä intiaanikesän. Elokuu voi olla lämmin ja aurinkoinen ja elokuisen päivän aikana, jos on kuivaa, kuivuvat matotkin.

Kesät ovat erilaisia. Viime kesänä pääsi pidemmälle vesijuoksulle, kun vedet lämpenivät pintaa syvemmältä. Nyt ei viitsi jalkoja laittaa juuri pintaa syvemmälle. Pinnassa on ollut lämpimän päivän jälkeen 21 astetta. Mittari ei syvemmälle yllä. Ehkä sellaisiakin mittareita olisi.

Tuliko sinnepäin ukkosia tänään. Sääkartta hiukan sille näytti. Toki paikallisia saattavat olla.

Totta kasveja ei ole juuri tarvinnut kastella, hiukan kuitenkin. Laitoin juhannuksen aikaan papuja maahan. Ovat vasta tulleet pintaa. Eivät taida pavut valmistua elleivät säät parane. Jättikurpitsakin tuottaa kukkia, mutta kurpitsan alkuja ei vielä näy. Monin tavoin erilaista tässä kesässä on.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei osunut ukkonen kohdalle, mutta illan aikana sateli muutamaan otteeseen. Hyttysiä on toistaiseksi ollut vain vähän, isoja äkäisiä paarmoja sitäkin enemmän heti, kun aurinko pääsee jonkin aikaa paistamaan kunnolla.

Olen tänä kesänä käyttänyt runsaasti aikaa ruohon- ja heinänleikkuuseen sekä pieniin metsähommiin. Bensamoottorin pakokaasu (ja ehkä äänikin?) toimivat erinomaisina hyönteiskarkotteina. Kun tauko on kuitenkin joskus pidettävä, hyökkäävät paarmat nopeasti kimppuun.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #7

Noissa hommissa mitä mainitset tulee lämmin ja sitä kohtihan paarma suunnistaa. Toimit siis paarmapyydyksenä. Ainut keino torjua on pukeutuminen, mutta kuka viitsisi pukeutua, jos muutoinkin on kuuma.

http://www.siivous.info/tuholaistorjunta/paarma-to...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Jätä moottorisaha käymään tauon ajaksi;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Matot on pesty ja kuivatettu;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vikkelä ja neuvokas olet Ari. Minä en vieläkään ennättänyt, vaikka aurinko tänään porottaa täydeltä taivaalta. Sieniä ajattelin mennä katsomaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset