ILgron11

Pertti Palmrothin nimi kengissä

  • Pertti Palmrothin nimi kyljessä
    Pertti Palmrothin nimi kyljessä

Olen käyttänyt useat Palmrothin kenkäparit ja säätäen, mutta hyvä laatu kestää. Ruskea ja musta syyskenkäpari oli vielä aamulla hyväkuntoisena kaapissa. Keskityin tietokoneeni ruudulla olevaan sisältöön. En ottanut kuuleviin korviini mitä pöytäni alla tapahtui. Niinhän moni tekee keskittyy eikä huomaa ympäristöään. Kun lopulta havahduin   oli mustasta parista toinen järsitty. Ei ole ensimmäinen kenkäpari, mutta on paras mistä nyt meni toinen.  

Pienillä koirilla on tapana järsiä jalkineita, ei kaikilla kuitenkaan,  ja muutakin arvokasta ja korvaamatonta. Yhdelle aiemmista koirista maistuivat myös kengät ja kirjaston kirjat.

Harmitti järsimisen jäljet, hitosti, siksi lähdin tutkimaan netistä voisiko Palmrothin kenkiä vielä olla myynnissä. Mikko Palmrothin isoisä Pentti Palmroth perusti melkein sata vuotta sitten kenkätehdas Partolan. Se oli aikoinaan Pirkkalassa. Mikko Palmroth ryhtyi jatkamaan kengänvalmistusta, kun hänen isänsä Pertti Palmrothin tehdas meni konkurssiin 2011. Toivon, että siinä hankkeessa kävi hyvin ja ehkä löydän vielä mustalle syödylle kengälle parin jostakin. Poiskaan en raskisi heittää. Kenties  ei onnistukaan, sillä mallisto näyttää uudistuneen.

Syöty malli on ajaton ehkä klassinenkin. Miksi ei löytyis pehmeä, muastanahkainen ja Pertti Palmrothin nimellä kirjailtu? 

Palmrothien suvun perinnettä jatkavan jalkinefirman nimi on Palmroth Original. 

Kenkätehtaan kuvissa ei näy haussa olevaa. Onneksi ruskea pari on jäljellä. Silti mustassa olisi ollut tyyliä ja pari oli  paremmassa kunnossa kuin ruskea.

 Sivuilla sanotaan, että jalkinetehdas valmistaa syksy- ja talvimalleja. Toivoa ehkä on.

 http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288745079135.html

http://www.palmrothoriginal.fi

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Noin meilläkin on käynyt, ajokoiranpentu pureskeli toisen kenkäparista ja toisestakin.

Täällä oli Palmrothin tehtaanmyymälä ja Virroilla vielä edullisempi, kannatti käydä. Ja kauppakin, hamstrasin loppuunmyynnistä kun istuvat jalkaani.

Jossain uutisessa luki että uusi yritys sai Palmrothin vanhat lestit, jotta eikun uudet kun vanhoista aika jättää. Varsinkin kävelykengät ja talvisaappaat ovat kestollaan maksaneet itsensä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kestäviä ovat, mutta eivät koiran kaluamista kestä. Ostaisin, jospa vaikka netin kautta sen voisi tehdä, jos on vielä vanha lestikin käytössä. Tarvitsisin vasemman jalan kengän kokoa 6. Muistan kun kävin ystäväni kanssa ostamassa kenkiä. Hänellä oli vain yksi jalka, toinen leikattu polven yläpuolelta. Piti kuitenkin ostaa kenkäpari. Sekään ei aina sovi ihmisen tarpeisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsoin nettikaupan valikoiman, mutta sen perusteella näyttäisi siltä että suunnittelevat uusia, ja eihän ennenkään myyty vanhoja malleja. Ennen oli ainakin kävelykenkiin pari lestiä, toinen kapeampi, jotta pitäisi tietää onko sillä ennen kuin ostaisi nettikaupasta. Täytyy aikanaan kysyä toimistostaan missä kaupoissa niitä myydään, tai mallista mikä lesti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Nettikauppa sinänsä on hyvä, mutta ehkä ei sitä kautta voi ostaa edes. Tietysti aina voi ottaa yhteyttä ja kysellä. Hienoa, että kolmas sukupolvi jatkaa hyvien kenkien valmistamista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Jep, juolahti mieleen että katselin kerran kenkäikkunaa Pariisin Saint-Honorélla ja Pertti Palmrothin kenkiäkin sillä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #5

Nyttenkin taitaa pääosa mennä vientiin. Onneksi jotku osaavat sitäkin.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #10

Jos pääosa menee vientiin, mistä se kertoo? Suomalaiset eivät ole valmmita maksmaan laadusta? jos Suomen hinnoilla voidaan viedä ulkomaille, niin onko ne ulkomaan elävät niin paljon varakkaampia vai viisaampia ostaessaan laatua?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Sanoisinpa, että täällä ei ymmärretä kengistä mitään. Kalliitakin asuja voi olla, mutta niihin sopivia kenkiä ei, samat kengät asuun kuin asuun. Ja suomalainen kenkäteollisuushan kuoli halpatuontiin. Vaivaisenluutkin ovat tainneet kasvaa kun suomalaista yleensä leveää jalkaa ollaan tungettu liian kapeaan tuontikengän lestiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Kyllä Pariisissa löytyy enemmän raharikkaita kun Tampereelta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minullakin on ollut Palmrothin kenkiä, mutta lesti ei ole minun jalkaani paras mahdollinen. Silloin kun vielä viihdyin kuvan kaltaisilla muutaman sentin koroilla löysin usein hienot melkein käyttämättömät italialaiset kengät kirpputoreilta. Nyt kesällä löysin uudenveroiset tummansiniset matalat Palmrotin kengät. Torilla en viitsinyt sovittaa ja ne osoittautuivat vähän liian isoiksi. Laitoin pohjalliset. Villasukatkin mahtuvat.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Liian iso ei ole haitta, liian pieni on. Olet Margareta ilmeisesti ollut tyytyväinen. Minäkin olen alkanut käyttää matalampia kuin ennen, mutta välillä pitää repäistä.
Anoppini käveli vielä yli 90-vuotiaana piikkareilla. Kerran näin Kirsti Paakkasen jossakin lentokentällä. Hänelläkin oli piikkarit, mutta oli riisunut ne, kun istui odottamassa lähtöä. Taisivat olla kävelyyn hiukan hankalat. Usein lentokentillä voi olla aika pitkät matkat. Piikkarit eivät kaikkialle sovi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #41

Minä lopetin korkojen käytön fysioterapeutti-siskoni suosituksesta selkävian takia. Se vähensi huomattavasti särkyä.
Olen miettinyt miksi Palmrothin lesti ei oikein sovi minulle, ehkä se johtuu korkeasta jalkaholvistani. Aaltosen kengät sensijaan sopivat vaikka minulla on kapea jalka. Minulla on myös yhdet Sievin punaiset mokkanahkaiset kävelykengät.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #52

Riekerillä on myös hyviä kenkiä, sopivat minulle samoin Ecco-kengät. Jotenkin hassua on se, että vaikka muutoin ei enää kasva, niin jalka suurenee ja tarvitaan puolen numeron-nueron isompi kenkä kuin ennen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #54

Mulla on suurentut parikin numeroa. Minulla on yhdet Ecco-kengät ollut ja ne olivat todella mukavat.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #55

Eccoa aion hankkia vastakin. Lenkkaritkin ovat olleet mainiot, parhaat mitä minulla on ollut. Goretex pinta vielä teki hyvän säälle kuin säälle.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kuulin joskus tarinan Pertistä täällä Vennäällä, kun hän oli ollut baaritiskillä ja viereinen kaveri oli esitellyt itsensä ja kysynyt kukas sinä olet, Pertti oli näyttänyt kengän pohjaa ja todennut että tossahan toi lukee..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin muuten lukeekin, vilkaisin että ainakin talvisaappaissani nimikirjoituskin, jonka alla tikkukirjaimin Pertti Palmroth, made in Finland :)

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Onhan se komeeta, jos käynttikortti on kengissä...
Joskus aikoinaan tein jotain kauppaa jossa piti hiukan kysellä asiakkaan taustoja, ja eräs kaveri tuli ostoksille ja kysyin miten menee? Hän vastasi että rahaa tulee ovista ja ikkunoista joten hyvin menee. Myöhemmin selvisi että kaverilla oli ovi- ja ikkunatehdas, LOL

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #8

Mahtavaa, ei ihan jokapäiväistä tämän päivän Suomessa ;D Sait repäistyä naurut.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuossa kuvatussa kengässä nimi näkyy hiukan huonosti. Ei iahn paras kuva käyntikortista.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Tekikö Palmrooth myös hattuja, jotenkin muistelen? Toi mun tarina voi olla myös hatusta. ( ei siis hatusta tempaistu.)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tietääkseni ei, mutta käsilaukkuja, ja on Palmrothin mokkanahkainen kenkäpussi.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kukas on tehnyt Suomessa hyviä hattuja, jos kukaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Jos naisten hatuista kysyt niin Kaija Ryhänen, oopperalaulaja Jaakko Ryhäsen äiti, Tampereella. Niitä on museoissakin.

Vilkaise netistä haulla Kaija Ryhänen hattu, tämäkin jossain museossa

http://suomenmuseotonline.fi/fi/kuva/Tampereen+mus...

PS. Taidokkaampien hattujensa kuvia en löytänyt.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #21

Isäni sisko oli modisti. Joskus se oli hyvä ammatti naisille. Lähinnä teki naisten hattuja. Jotenkin tuntuu, että siinä perheessä hatut olivat merkinneet jo vanhemmille jotain. Isälänikin oli iso hattukokoelma. Olenkin muuten kerännyt vanhoja kuvia, joissa on hattupäisiä ihmisiä. Hattuja pidettiin ennen aikaan paljon. Ne jotekin katosivat muodista ja ehkä sitä myöden ammattikin on katoava luonnonvara. Ryhdytään hattufriikeiksi. Suomi nousuun ;D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

No myssythän hatut korvasivat, mutta käytän talvella kaupungilla turbaania tms., hattu kyllä nykyään erottuu katukuvasta. Hatun näköisen ostin viimeksi pojan häihin. Kaapissa on vieläkin Ryhäsen hattuja, mutta eivät nekään ole hatun mallisia, vaan turbaani, baretti, lippis ja turkista, niitä voisi vieläkin käyttää. Ryhäsen tytärkin oli modisti, ja jatkoi äitinsä kuoltua liikettä mutta lopetti joku vuosi sitten, läheisen hattuliikkeen omistaja kertoi ettei jaksanut pitää yksin.

Omistani en tiedä kumpi ne on tehnyt, mutta äidin vanhoista hatuista vietiin pari liikkeeseensä kun jompi kumpi kertoi että suunnittelevat hattumuseota. Ne Ryhäsen hatut ovat käsityötä parhaimmillaan, barettinikin päällys kauttaaltaan kapeista nauhoista ommeltu, montakohan metriä lienee mennyt. Ei ole tullut mieleenkään viedä kirpparille vaikka en ole aikoihin käyttänyt.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #48

Hieno kokoelma. Kannattaa säilyttää. Hatut tulevat vielä. Stockan viimeisimmässä esitteessä oli jo muutama hattu. Talvi tulee. Ehkä sinulla on viimeisintä muotia säilössä. Kaikkihan aina jossain muodossa toistuu.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Taisi tuolla netissä olla Palmrothin kenkälusikkakin laukkujen ja kenkien ja talvisaappaiden lisäksi.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Se on tietysti todella iso harmi että Suomesta kuolee ja on kuollut kaikki isoimmat perhefirmat, tai ainakin niiden omistus on siirtynyt jollekin nimettömälle taholle. Mikä sen syy siten onkin, se on harmi. Raha isossa maailmassa ei taida riittää.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #20

Markkinointi osaamista tänne ja myyntiä ulkomaile. Ehkä pienempikin menestyisi. Yhteinen markkinointipulju pienyrittäjille!

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Irja kun ilmoitat kirjoittavasi tieteellisiä artikkeleita, voinko nyt olettaa että olen mukana tieteellisessä tutkimuksessa, ja vielä keskellä yötä? ;) Tunnen olevani vain ylpeämpi päivä päivältä omasta elämästäni.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hienoa, että olet ylpeä omasta elämästäsi. Eivät nämä blogit mitään tieteellisiä kirjoituksia ole. Kirjoitin sellaisia aikanaan, en enää, vaikka olen yhä kiinnostunut tutkimuksesta ja tieteellisistä kirjoituksista ja luen niitä aina kun minulle sopii ja sopiva sattuu kohdalle. Kyllä varmasti sen jo hoksasitkin.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Toki hoksasin, kunhan pidin hauskaa itseni kanssa. Ajatus lähti lentoon...

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kengistä asiaa; ostin joku vuosi sitten normaalit miesten kävelykengät jenkeistä, ja ne oli nimeltään Bugatti, made in Italy. Ovat olleet parhaat kengät minulla koskaan. Maksoi aika paljon mutta kun olivat Bugatit niin ostin. Yleensä kaveri jolla on Bugatti ajelee yhdellä maailman kalleimmalla autolla. En tiedä onko kengillä mitään tekemistä Bugatin suvun kanssa, mutta laatu on palvellut todella hyvin tähän asti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kun kerran löytää hyvää, kannattaa pitää siitä kiinni on se sitten Bugatti tai jotain ihan muuta. Kengät erityisesti merkitsevät paljon. Onhan jaloilla jaksettava ja kyettävä liikkumaan ja jaloista pidettävä hyväähuolta, mitä ei niille soisi.

Yksi ystäväni haaveili aikanaan urasta erikoiskenkien tekijänä. Ei tullut kenkien tekijää, tuli teologi.

Vävyni sai lahjaksi hänen jaloilleen tehdyt kengät. Mahtava lahja.

Työpaikalla nuorelle kaverille, jolla oli CP vamma ja vaikeuksia liikkumiessa tehtiin erikoiskengät. Parani liikkuminen ja olo erityisen merkittävästi. Sellaisiakin voi saada, jos on isoa tarvetta ja osaa hakea tukea.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Näinhän se on. Täälläpäin on kyllä myös tarjolla kaikki maailman merkit, tuotteesta riippumatta, mutta yllättäen, ovat useasti kalliimpia kuin Suomessa. Lienee tullikysymys. Toinen on tietysti se ettei koskaan voi olla varma onko ne kengät oikeasti "Bugatit", varsinkin jos ostaa keskustan ulkopuolelta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #25

Totta siellä myydään superpieniä Nokia merkkisiä puhelimia. Niihin mahtuu kaksi simkorttia. Missä lie tehty. Kesällä kuvasin kavereiden kännykät, tulivat muualta kuin Suomesta. Tuo venäläinen NOkia oli pienin ja sievin.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #44

Kaverini osti sellaisen ja myyjä oli kertonut että ne ovat lähinnä tarkoitettu Intian markkinoille. Miksi, sitä en ymmärrä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siitä minäkin olen lähtenyt että jalkojen täytyy voida hyvin, niiden päällä kun on koko kroppa, ja kenkien sopivuudesta en tingi, täytyy istua kuin hansikas.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ostin jenkeistä kauan sitten purjehduskengät, Sebago made in USA, nekin kestivät :)

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Olen ollut noin kaksi vuotta Jenkeissä ja on todella yllätys se heidän hintataso ja laatu. Minulla on nytkin paljon vaatteita jotka olen sieltä ostanut. Toki joku taho tulee nyt sanomaan että ne sortaa Meksikoa jne. ja voihan näinkin olla mutta hyvää laatua olen sieltä ostanut. (paitsi olut, se on ihan hirveetä siellä).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Oliko se olut sitä jenkkien root beeriä, vai mikä sen karmeelta haisevankin oluen nimi on.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #28

lol, ei vaan yleensä heidän olut on mautonta ja minulla kävi aika paljon vieraita sieltä Suomesta ja poikeuksetta he kehuivat suomalaista olutta. Mietin silloin että miksi sitä ei saada Suomesta sinne. root beer on kyllä oma lukunsa...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #29

En tiedä mikä on root beer, mutta Malmgårdin kartanossa vieraillessa. Kartanon herra Reuter kertoi, että he myyvät olutt ulkomaille. Virostakin saa ostaa heidän oluttaa. Hyvälle vaikutti. Isäntäkin sitä seurassamme nautti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Root beer on nimensä mukaan jostain juuresta tehtyä jenkkiolutta. En ole maistanut, mutta kerran istunut vieressä kun joku joi, eikä tehnyt mieli tilata.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #26

Siinä mielessä olisi kuluttajan kannalta hyvä jos tullit poistuisivat, tilaisin heti tavaraa sieltä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Ei kai siinä muuta kuin kysäistä tullista kuinka yksityishenkilö hoitaa sähköisen tullauksen. = Osasin ennen tullata, mutta kun siirtyi sähköiseen niin sen pari kertaa kun olen sieltä jotain tilannut olen jättänyt huolintafirman hoidettavaksi, vaikkakin tullin sivuilla taitaa olla ohjeet.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #31

OK, en tiennyt tuosta mahdollisuudesta. Minulla on edelleenkin paljon ystäviä siellä ja voisi olla kannattavaa tilata sieltä joatin tarpeen mukaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Tuota noin, voihan joku jenkkituttu ostaa ja lähettää lahjana, nimellinen hinta tullilappuun se ja se ilman tullausta.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #35

en tiedä kuinka hanakoita nykyisin ovat Suomen tullissa mutta joskus 15 vuotta sitten sain joka Joulu lahjan sieltä, milloin mitäkin ja aina tulli pysäytti sen. Joskus sitten menin sinne heidän luokseen Helsinki-Vantaalle ja sanoin että, ettekö te näe että kerran vuodessa samalta lähettäjältä saan juuri ennen Joulua lahjan. En maksanut tullia ja seuraavan vuonna eivät edes kyselleet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

jos ei jouluksi niin 1 pc used ..

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #37

Tuli mieleen nyt, vaikka ei liity Irjan blokiin että pitäisi olla chatti täälläkin, jossa vois keskustella livenä. Ois paljon helpompaa ja asiat josta keskutellaan voisi muuttua kokoajan, niin nytkin, alkoi kengistä ja nyt puhutaan tulleista ja USA:sta

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Lasketaan kuitenkin plussan puolelle että Vapaavuorossa ei kukaan nököttele vaikka rönsyilee.

Hyvää ötyä!

https://www.youtube.com/watch?v=FlD3MmpEfpw

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #38

Hyvää huomenta!
Ehkä joku sen chatin tai facetimen tapaisen vielä keksii tarjota julkiseen keskusteluun. Kohti yhä sähköisempää ja nopeampaa ajatustenvaihtoa ollaan menossa. Toki nyt jo pistetään keskuteluille rajoja, vaarallisiin ja ihmisiä kiukuttaviin aiheisiin. Sekin lie hyvä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset