ILgron11

Voiko ruoka olla syntisen hyvää

  • Vaihtoehto 1: Ahvenfileitä, silakkarullia, graavilohta ja vihanneksia.
    Vaihtoehto 1: Ahvenfileitä, silakkarullia, graavilohta ja vihanneksia.
  • Vaihtoehto 2: syntisen hyvää tämäkin
    Vaihtoehto 2: syntisen hyvää tämäkin
  • Vaihtoehto 3: itsetehty Pavlova
    Vaihtoehto 3: itsetehty Pavlova
  • Munakoisot
    Munakoisot
  • Maissin tähkiä kasvihuoneesta.
    Maissin tähkiä kasvihuoneesta.
  • Kyyhkyn rintaa, kyyhkykääryle ja juureksia
    Kyyhkyn rintaa, kyyhkykääryle ja juureksia

Munakoisoa olisi pitänyt kokata jo naistenpäiväksi.Ehkä se sopii myös viikonloppuksi tai ihan milloin vain. Itsekin sitä voi kasvattaa. Nyt alkaa olla aika pistää siemenet multaan. 

http://www.satakunnankansa.fi/Ruoka/1194881480153/artikkeli/jo+tuhat+vuo...

Mikä olisi parasta, jos se ei ole munakoiso?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Munakoison kasvatus taitaa olla työlästä siemenestä alkaen?

http://puutarhastapoimittua.webs.com/munakoisonkas...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onneksi munakoison taimiakin on ollut saatavana. Kuvassa olevat ovat valmiin taimen tuotteita. Hyviä itse kasvatettunakin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Meillä luovuttiin kasvihuoneesta jo aikoja sitten, koska kesällä saattoi mennä viikkokin matkoilla ja pientä kasvihuonetta pitää päivittäin hoitaa - tuulettaa ja kastella jne... Avomaalla kasvatetut kurkut on helpompia hoitaa ja kesäkurpitsat.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Avomaan kurkut ovat paljon parempia kuin kasvihuonekurkut ja helppohoitoisempia. Viime kesänä tuli oikein hyvä sato niistä. En enää taida laittaa lainkaan kasvihuonekurkkuja. Tomaateista tulee kasvihuoneessa hyviä ja chilitkin tarvitsevat paljon lämpöä. Todella ovet pitää avata, ettei tule liian kuuma, vaikka kattoluukut avautuvatkin automaattisesti. Kasteluakin kasvit tarvitsevat päivittäin. Toistaiseksi ollut ihan mukavaa puuhaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #4

"Kasvihuonekurkkujakin" voi kasvattaa avomaalla. Maussa selvä ero. Kannattaa kokeilla.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #16

Kiitos vinkistä. Pitääpä kokeilla. Olen laittanut lavat kurkuille. Pysyvät paremmin hallinnassa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kerran Kreetalla ostin munakoisoja lähikaupasta. Kaikissa muissa vihanneksissa oli hintalaput, perunoissa ja porkkanoissakin. Ihmettelin mitähän varten munakoisoissa ei ole. Piti kysyä mitä maksavat. Myyjä katseli kuin vähämielistä; ne olivat niin halpoja, ettei niihin ollut viitsitty laittaa hintaa. Harvemmin kai turistit niitä osteli.
Kelpaisi mullekin noi herkut ja synnin jäljet näkyy päältäkin päin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Synnin jäljet näkyvät. Kansa lihoo. Olisiko vähän, mutta hyvää vaikea noudatettava?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nälkä kasvaa syödessä, varsinkin kun maistuu hyvälle.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuo on kyllä niin valitettavan totta. Onkohan kaikille? Olemmeko jotain poikkeuksia? Miten lopettaa nautiskelu? Onko siihen jotain keinoja?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Enemmän vihanneksia. Lautasella pitäisi olla puolet vihanneksia.
Mutta kun kerran on päässyt lihomaan kilot tulee hujahtaen takaisin vaikka laihtuisikin.
Keinoja on, mutta kuri pettää.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #10

Iltaisin vettä, vettä ja vettä. Näin yritän estää nautintoja pääsemästä pinnalle.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ensimmäinen kuva, silakkaa.
Kuinkas sattuikaan, paistoin juuri silakkafilepihvejä.

Se on minulle tuttu arkiruoka jota syön pyhänäkin.

Jääkaapista löytyi yksi keitetty peruna... Mikroon puoliksi halkaistuna... Uuniperunan tapaan, lorautan hieman oliiviöljyä väliin, sekä metsäsienisalaattia.

Raakasalaattina romaine-lehtisalaatti, tomaatti, kurkku ja kevätsipulia hieman. Liraus oliiviöljyä, kevyt pippuri-suola sekaan.

Saa nähdä miltä maistuu? No, tiedänhän minä miltä silakka maistuu... Rakastan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvälle tuntui, kun luin, mitä syöt. Minä pidän silakoista eri muodossa. Meinasinkin laittaa kuvan silakkasaaliista parin vuoden takaa. Kolme ämpärillistä kalaa verkosta. Kuusivuostias lapsenlapsenikin pitää silakkarullista. Ei ihan tavallista lasten ruokaa.
Tervellistä. Liekö jotain tekemsitä älykkyyden kehittymisen kanssakin? Silakka oli jossain vaiheessa VR palkka tehdystä työstä, silakkanelikkö. Tietysti muutakin tuli, mutta tuo jäi isoisälleni 1800-luvun lopulla maksetusta palkasta mieleen. Luin hänen VR:n työsopimuksensa.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Syöminen ei ole hallittavissa, kun tarjontaa on liikaa. Mikä yhdelle on hyvä, voi toiselle olla mahdottomuus.

Munakoisosta pidän, Suomessa valitettasti ylihinnoiteltua.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Munakoisot ovat todella makuasia. Minä pidän, toinen perheessä ei. Pitää harkita milloin laittaa. Olen nauttinut Italiassa, Caprilla iltajuhlassa ensimmäisen kerran elämässäni munakoisoja 1960-luvun puolivälissä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Voe, voe, kun luovuimme kasvihuoneesta ja merenrannan tuomista herkuista muutettuamme keskelle Tamperetta. Siitä huolimatta kasvihuonekurkut, kirsikatomaatit ja "roikkumansikat" sekä yrtit lasiparvekkeella tuottavat hyvin. Kastelujärjestelmääkin olen kehitellyt.

Munakoison viljely voisi olla mielenkiintoista.

Kyllä noiden kuvien perusteella Irja voisi perustaa usean tähden ravintolan.

Oma erikoisuuteni on maa-artisokka kaikkine muhkuroineen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Munakoiso kasvaa varmasti ihan mukavasti parvekkeella. Pidin sen isossa ruukussa ja hyvin menestyi ja tuotti.

Maa-artisokkaa tuskin parvekkeella kasvatat. Hyvää keittoa siitä tulee. Odottelen satoa. Keväälläkin voi satoa kerätä. Toistaiseksi vain on niin vähäinen määrä, että odottelen vielä kasvun runsastumista, uusia mukuloita maahan.

Äitini tapasi kasvattaa parsaa. Minulla on jäljellä hänen taimensa ja olen sittemmin hankkinut uusia eri paikoista. Parasta juuri poimittuna ja heti kypsennettynä. Sellaista makua ei milloinkaan osto parsoissa ole.

Toki kummia voi kasvattajalle sattua. Kerran oli uponnot kukkaruukkuun maapähkinä. Kukkaruukussa oli toinenkin kasvi, joten en huomannut, kun ohkainen pitkä roikko kiipesi sitä ylös. Kun lopulta ihmettelin ja ilmeisesti ihan kokonaisen kasvukauden jälkeen sen nappasin ruukusta. Oli mullassa maapähkinä. Olipa herkullinen syötävä. Se oli sellainen kahden pähkinän kuori. Ihmettelen sitä sattumaa vieläkin. Ei niitä ehkä kannata syhtyä sillä tavoin viljelemään kuitenkaan.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Turussa on pari taivaallista etnistä ravintolaa, joista thaimaalaisessa kävin vihdoin tänään lounaalla. Hurmaavaa ruokaa ja poikkeuksellisen suitsuttavat arvostelut. Minä niin tykkään kun joku tekee vaatimattoman oloisesti, mutta pieteetillä ja ehdottoman hyvin.

http://eat.fi/turku/maneerat

Se toinen on intialainen ja he myös osaavat hommansa tavattoman hyvin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvä tietää, kun Turkuseen taas vie matka. Etnisistä ravintoloista olen minäkin saanut ruokanautintoja. Kotonakin yritän sitten jäljitellä niitä herkkuja mitä olen nauttinut. Ei välttämättä tule ihan samanlaista, mutta syötäväksi on kelvannut.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset