ILgron11

Kaikki blogit puheenaiheesta Musiikki

Muusikoksi opiskelusta

En sanoisi musikaalisuutta aistiksi, kuvaMusiikin opiskelu perustuu pääosiin klassisen musiikin eli museomusiikin pänttäämiseen. On siten vaikea nähdä, että opiskelussa olisi kyse ”itsensä tunnistamisesta”.  

Tieteen osalta kirjoittajat  oikeassa siinä, että peruskoulutasolla kyse on kulttuurin siirrossa, mutta täysin väärässä korkeakouluopintojen suhteen.

Sävellysten nimet ja laulujen sanat ovat musiikin kainalosauvoja.

 

Muusikkousko tappaa luovuuden: 

Gilberto Gil Finladia-talolla - kansa kaipaa karnevaalia

 

Gilberto Gil orkestereineen toi Brasilian musiikillisen auringonpaisteen hetkeksi keskelle Suomen kaamosta, täyttäen afro-latino-rytmeillä Finlandia-talon torstai-iltana 02.11.2017.

Joutavia jorinoita

Kuuntelin ja pidin, varsinkin sanoista. Laulu on hyvin ajankohtainen. Sen sanoittaja on kuulemma Veksi Salmi.

Miksiköhän radiossa ei soiteta tätä laulua enmmän?

https://

 

Musiikillinen ilotulitus juhlan kunniaksi Hyvinkään kirkko 28.5.2017 M. Gräsbeck

Hyvinkään kirkossa esitettiin 28.5.2017 Manfred Gräsbeckin säveltämä ja johtama Juhlakantaatti op.106 "Missa celebrandum:EXAUDI!" 8 solistille, 2 kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johti säveltäjä Manfred Gräsbeck.

Linkin Park yhtyeen solisti Chester Benningtonin muistoa kunnioittaen!

Linkin Parkin solisti Chester Bennington (syntynyt 20.3.1976) löydettiin kuolleena eilen 20.7.2017 Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Mediatietojen mukaan Chester kuoli itsemurhan seurauksena 41-vuotiaana.

Koko Linkin Park bändi oli koottu nähdäkseni Chesterin huikean asenteen ja osaamisen ympärille. Minulla ensi kosketus Linkin Park musaan on muistaakseni noin 10 vuoden takaa. Haluan tässä kertoa kokemuksiani joita Linkin Parkin ja pääasiassa Chesterin tulkitsemaan musiikkiin minulla liittyy.

"Valot pimeyksien reunoilla!"

Jotkut sanovat ettei lauluissa mitään asiaa ole, koska ne ovat tarinoita, mutta eikö monilla lauluilla ole kuitenkin taustalla jotkin elämäntapahtumat tai vähintäänkin tunnekokemukset? Bisarreissa harhakäsityksissä leijuvaa musiikkia on tehty kuitenkin nähdäkseni hyvin vähän.

Musiikki herättää tunteita ja niihin liittyviä tunnemuistoja todella tehokkaasti. Ikävää että niin paljon musiikkia tehdään saavuttamattomista rakkauksista, kun tarvittaisiin ehkä enemmän toiveikkuutta ja eteenpäinvievää musiikkia.

Muistokirjoitus

Tämä on toistuva teema, joka tuli viimeeksi voimallisesti esille, kun David Bowie kuoli tai oikeammin, kun hän julkaisi  Lazarus-videon

Artistit ovat aikaisemminkin kuolleet tai miettineet kuolemaa. Johnny Cash ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta hänen jäähyväislaulunsa,

Hurt, on unohtumaton. Monika tädin

tulkinta on myös hieno, mutta Mikael Wiehen sanoitus unohtumaton.

Irwin Goodmanin Häirikkö käännettynä

No niin. Nyt tuli tenkkapoo. Osasin kuulemma ulkopuolisten tarkkailijoiden mielestä kääntää Viikatteen biisin Ei enkeleitä suuremmille massoille uppoavampaan muotoon

Osaisitko itse kääntää suomibiisit maailmalle? Ole hyvä (παρακαλώ), tässä haasteesi:

Irwin Goodmanin biisi Häirikkö.

Lyö minut laudalta - ja lyö muut vähintäänkin ällikällä. Astaloista parhain.

Jos Suomi ei pelkäisi (viisu)menestystä

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna Yleisradion järjestämässä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Toivottavasti katsot kisan - mutta osallistu sitä ennen tähän ajatusleikkiin: Mitäpä jos suomalaiset eivät pelkäisi menestystä?

UMK on siitä kiva konsepti, että se antaa uusille ja erilaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä hetkeksi lavalle. Mutta Suomen ainoasta viisuvoitosta on jo yli 10 vuotta, eikä viisumenestys ole ollut sen jälkeen kovin kummoista. Jos UMK:n perimmäinen tarkoitus on valita Suomelle menestyksekäs viisuedustaja, on formaatti väärä.

Latin Grammy 2016

Tämän vuoden Latin Grammyt jaettiin taas Las Vegasissa torstaina. Espanjankielisen maailman megatapahtuman tulokset voidaan tiivistää kuten espanjalainen El País, että se oli kolumbialaisten juhla.

Julkaise syötteitä