ILgron11

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisen evoluutio

Spekulaatio penkkiurheilun suosiosta

En pidä evoluutiopsykologiaa kovin tieteellisenä, kuva, mutta voisin kuvitella, että penkkiurheilu kentillä ja mediassa perustuu muinoin tarpeelliseen saaliin tiiviiseen seuraamiseen. Kohteena on urheilija, keihäs, pallo, kiekko, formula-auto... Metsästysvietin jäänne?

Ilman penkkiurheilua ei olisi huippu-urheilua, jossa tavoitteena on olla paras jossakin tyhjänpäiväisessä.

 

Evoluution tuntematon järjestelykyky – konekieltä miljoonia vuosia

Elämme kehityksen virrassa, jokainen nanosekunti meidänkin aine- ja energiaosien sisuksissa käydään muunnosta aiemmasta, mitään huomiseen katsomatta. Ei ole ennustuksia, ei ennakoimista eikä arvailua. On vain kyky soveltaa juuri nyt |1 tilanteeseen aiempaa opittua – tämä on konekieltä miljoonien vuosien takaa.

 

Hömppää psykologian valepuvussa

Jyväskylässä harrastetaan evolutiivistä höpöpsykologiaa: 

"Eittämättä verkon käyttö muokkaa aivoja. Aivot muokkautuvat sellaiseen suuntaan, jossa tulemme niitä jatkossa tarvitsemaan." (professori Paavo Leppänen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta)  

http://yle.fi/uutiset/netinkaytto_muokkaa_aivoja/7134668

Tahtoni mukainen elämä

Kiitos kysymästä,

mitä on ihmisen elämä?

 

Jos ihminen tai minä,

saisi oman tahtonsa mukaan,

niin mitä hän tahtoisi?

 

Tahtoisinko kaiken itselleni?

 

En vaan kaikkia hyvää kaikille!

 

Musiikin merkitys ihmiselle

Musiikin historia on alkanut mielestäni silloin, kun ensimmäiset ihmisapinat ovat alkaneet rummuttaa merkkejä toisille ihmisapinoille. Evolutiivisesti tämä lienee kiinnostavaa, koska musiikki on nimittäin syntynyt ennen selvää puheviestintää. Rummuttaminen voi olla syntynyt samoihin aikoihin elekielen kanssa.

Musiikki tänä päivänä 

Ei me olla apinoita!

     Ihmisen evoluutio on herättänyt uskonnollisissa ihmisissä vastustusta. Syynä on mahdollisesti se, ettei haluta myöntää ihmisen ja apinan sukulaisuutta. Evoluutioteorian ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa sitä, että ateismi olisi tieteellistä. Raamatun luomiskertomuksen tarkoitus ei ollut välittää informaatiota luomisen luonnontieteellisistä yksityiskohdista, jotka jäi ihmisen tehtäväksi kuten eläinten ja kasvien nimeäminen.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä