ILgron11

Suomalaiset tuotteet kunniaan

Valtava läpimurto tieteessä: Hyvästi, hammaspeikko! Kotimainen tuote unohtui  tärkeiden karieksen estotuotteiden luettelosta. Tässä linkki kariesta ehkäisevän ksylitolin vaikutuksiin.  Olisiko sekin niin arvokas löytö ollut, että sen olisi voinut mainita  artikkelissa?  Toimittajako ei tunne tuotetta?  Suomalainen innovaatio livahti käsitämme muille maille. Ovatko muualla keksityt keinot parempia kuin pussillinen omia? Näinkö me missaamme kaiken  oman hyvän?  

 

Miten saisimme Suomen nousuun? Paavo Värynenkin olisi voinut käyttää halvan kiinalaisen mukin sijasta teema-mukia ja kerryttää rahaa oman tilinsä lisäksi myös kotimaiselle tuottajalle. Herää kuitenkin kysymys i onko sekään tuote edes enää kotimainen? Myymmekö kaiken hyvä ulkomaille? Miksi luovumme brändeistä? Rahanhimoko kaiken saa aikaan vai tyhmyyskö meitä riivaa?

Kun tuotteet alkavat näyttää hyville, ne myydään ja ulkomaiset ostajat poimivat hedelmät. Jotta kaikki innovaatiot, joita suomalaisella rahalla kehitellään, eivät valuisi maailman tuuliin, olisi keksittävä miten entistä paremmin niitä levitämme maailmalle ja herätämme kiinnostuksen ja ostohalut ja poimimme itse kaiken niistä tulevan hyvä. Itsekyyttäkö tai nurkkakuntaisuuttako? Olemmeko niin luovia, että aina syntyy jotain uutta, kun vanhan annetaan mennä?   Ovatko omat tuotteemme osa arvomaailmaamme?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa