ILgron11

Syntitesti ja parempi terveys

Uusiksi opeiksi ovat nousseet terveyteen liittyvät uskomukset ja mantrat, kuten antioksidantit, omegaöljyt, rasvahapot ja hivenaineet.  Tuntuu kuin terveydestä olisi tullut uusi uskonto.  Terve ihminen haluaa olla vielä terveempi. Halutaan helppoja  keinoja, joilla vapaudutaan sairauksista, kenties kuolemastakin. 

 

MOTissa 9.4. esiintynyt kauppias vakuutti toimittajalle, että kuivaverestä voi tehdä syntitestin. Kuivaveri osoittaa synnin tason. Kun veren arvot tippuvat niin ihminen kuolee ja synnin palkka on kuolema. Myyjä  uskoi itse sanoihinsa. Oletan, että toimittajaa hän ei pystynyt huijaamaan. Toki veriarvot ovat tärkeä mittari. Niitä itsekin seuraan. Tällä hetkellä useat arvot ovat alle normiarvojen. Luuydin on lääkkeillä tyhjennetty ja sairaiden solujen tuotanto saatu loppumaan. Toivon vain, että luuydin tuottaisi taas kaikkia niitä oleellisia veren tekijöitä, joilla on vaikutusta niin hyvinvointiin kuin jaksamiseen. Keskustelin hoitavan lääkärin kanssa asiasta. Hän helpotti oloani ja sanoi, että en voi vaikuttaa siihen mitä luuytimessä tapahtuu ja millaisia verisoluja syntyy. Sain synninpäästön. Syy on muualla. Lisäravinteistakaan ei olisi apua. Ikäkin vaikuttaa siihen mitä tapahtuu ja pysymmekö terveenä.

 

Sain muutama päivä sitten lyhyen viestin ystäväni kuolemasta. Tuntui mahdottomalle, että nuori ihminen, 51-vuotias, oli menehtynyt. Hän ei ollut puhunut sairaudestaan, mutta hänen äitinsä oli hiljan kirjoittanut, että kiinalaiset hoitavat ja ovat määränneet ruokavalion. Ei nautaa, ei possua, ei lammasta, ei kaalia.  Syötäväksi kelpasivat vain kana ja kalkkuna.  Eipä auttanut kiinalaisten ruokavalio, kun kyse oli  selvästikin  sairaudesta. Oikea lääkäri olisi ehkä hoidot ja lääkkeet löytänyt. 

 

Uskomme käsittämättömän herkästi kaikenlaiseen terveyshömppään, tulehduksiinkin, joita meillä ei ehkä edes ole. Itsekin ostin joskus Herbalifen tuotteita. Niitä on vieläkin jossakin säästössä. Mutta enpä niistä mitään hyötynyt. 

 

Lisäravinnekauppiaat myös kehittävät yhä aggressiivisempia keinoja vaikuttaa.  Sanat hoitaa, ehkäisee, parantaa ovat kauppiaiden mantroja, joilla myös t rikastuvat samoin kuin testeillään .Tuote myynnissä on kyse satojen miljoonien tuloista. Rahalla  voi käydä vaikka oikeustaisteluun niitä vastaan, jotka tieteen ja muin keinoin  osoittavat, että lisäravinteilla ei lunasteta kauppiaan antamia lupauksia. 

 

MOTissa virolainen lisäravinne-esittelijä lupasi että Alzheimer ja masennus pysyvät lisäravinteilla poissa, jopa paranevat. Myyjän hatara tieto ja olematon asiantuntemus  kuului myyntipuheista, silti mietin kuinka moneen messuilla kävijään hän oli onnistunut vaikuttamaan. Kun asiakkaalla ei ole tarpeeksi tietoa ja ymmärrystä, kauppiaiden myyntipuheet uppoavat.  Puhelimessa iäkäs ihminen voi jäädä myyjän koukkuun, jos ei ole rohkeutta ilmoittaa omaa kantaansa. 

 

Ravintolisiä ei ole lupa myydä lääkkeiden korvaajina.  Olematon valvonta mahdollistaa tämäntapaisen myynnin. 

 

Ihminen haluaa näyttää hyvälle, olla hoikka, tuntea itsensä energiseksi, olla seksikäs ja joskus jopa ylivertainen ja tietysti ikuisesti nuori.  Myyjän testein terveistäkin tehdään sairaita, jotta tuote saadaan myytyä. Ihmisen haluihin ja uskomuksiin  myyjät iskevät kiinni.  Ostajan herkkä usko ja luulo kantaa ja tuottaa myyjälle hyvän tilin.  Ostaja voidaan sitoa tai oikeastaan pakottaa pidemmäksi aikaa myyjän tuotteiden käyttäjäksi.  Tuotevalikoimaa riittää ja myyjäthän kehittävät sekä uusia yrityksiä, että uusia  tai ainakin uudelle nimellä varustettuja tuotteita, joita kaupata. Myyjät ovat kuin saippuapaloja, jotka luiskahtavat omille teilleen, jos alkaa uhata vaara paljastua ja joutua vastuuseen. 

 

https://yle.fi/aihe/ohjelma/mot-myytavana-hyva-terveys-942018

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minun näkemyksen mukaan sellaista superfoodia ei ole olemassa, joka antaisi meille ikuisen terveyden. Terveellinen ruokavalio sisältää siis aina monia ruokia ja silti kuolema tulee jossain vaiheessa.

Ei siis pelkkää banaania popsimalla saa ikuista terveyttä, mutta joitain haitallisia ruokia voi kyllä olla. Olisi järkevämää karsia niitä kun uskoa vaikkapa parsakaalin kaikkivoipaisuuteen.

Hampusta kylläkin kehutaan löytyvän kaikki tarpeellin, mutta sepä onkin luokiteltu huumeoletuksen takia humpuukiksi kansan keskuudessa.

Mitään lisäravinteita ei tarvita pillerien muodossa nieleksiä, jos syömme vain monipuolisesti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

"Mitään lisäravinteita ei tarvita pillerien muodossa nieleksiä, jos syömme vain monipuolisesti." Tähän lisäisin pikkuisen D-vitamiinia talvella, sillä sitä emme taida saada ruoasta tarpeeksi ellei runsas kalaruoka olisi siinäkin apuna. Ehkä kaksi kertaa viikossa kalaa ei silloin riitä. B-vitamiin saanti voi olla kasvissyöjillä niukka, joten purkista pieni lisä. Sehän on muistin kannaltakin hyvä vitamiini. Yksi ystävä nautti kuivahiivaa, joka taitaa ajaa saman asian. Liekö maku vaan ihan suuhun sopiva?

Kun flunssa on yrittänyt, olen ajanut sen pois nauttimalla lasillisen berocca-juomaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Irja, jo kauan sitten oli oluthiivatabletteja, mahtaako olla sitä eikä kuivahiivaa? Vilkaisin netistä ja nykyään näköjään luvataan hyvää makuakin.

Apteekissa väittivät että sinkkitabletit auttavat flunssaan, kaiketi joku uudempi keksintö.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Saattoi hyvinkin olla oluthiivaa. Siitä on reippaasti yli kymmenen vuotta kun ison pakkauksen näin.

Sinkkitabletteihin minäkin uskoin flunssan torjumisessa. Olen kokeillut, mutta yhtä hyvä torjunta tuli keittämällä sitruunoita ja inkivääriä ja nauttimalla kolme mukillista tuota juomaa. Voisi laittaa mukaan valkosipulia ja hunajaakin. Tällaiset keinot on käytettävä, kun haluaa pysyä terveenä. Joskus auttavat joskus eivät. Mikä lie siihen syynä, ehkä jos toimii heti kun tuntuu, että tauti on tulossa, tulee tulosta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Syntitestin myyjän näin MOT:ssa ja mietin, miten nyt jo ns. kuivaverestäkin mahdollistuu kuoleman läheisyys.

Olipahan jälleen heikkouskoisten tunteisiin liittyvä markkinointia, joka eettisyydessään on enemmän kuin kyseenalaista.

Ihmettelen, miten tuonkaltainen markkinointi on ylipäätään mahdollista.

Esittelijä oli kuitenkin ostanut paikkansa Terveysmessuilta ja saanut ilmeisesti hyväksynnän tuotteidensa markkinointiin.

Onkin nyt erittäin tärkeää, että näitä 'rahastukseen perustuvia' ns. 'tutkimustietoja' lisäravinteiden tarpeesta, viranomaiset alkaisivat tutkia perusteellisesti.

On itsestään selvää, että kyse on myyntikikoista, ei lainkaan aidosta tutkimuksesta, saati, että ihmisten lähettämät tiedot itsestään, eivät joutuisi huijareiden hyväksikäytön kohteiksi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Laurilla on hyvä linkki kuivaveriaiheesta. Lääkäreillä on omat keinonsa arvioida kuoleman läheisyyttä tai sen vaaraa ennustavia tekijöitä. Siihen törmäsin, kun teimme Työterveyslaitoksella terveyteen liittyvää kyselyä lääkäreiden nettipalveluun.

Kuivaveritestit eivät ilmeisesti kuulu valvonnan piiriin, eivät ole ravintoaineita. Evira valvoo tarkasti terveysväittämien käyttöä terveystuotteiden mainoksissa ja terveystuotteiden esitteissä. Kuivaveriesti ei ole terveystuote, joille on tarkasti määritelty, mitä terveysväittämiä tuotteista voidaan käyttää. Henkiseen puskarointiinhan se testi sopii.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Lauri Gröhn. Onpa merkillistä että tuollaiselle huuhaalle on jopa ELY-keskus myöntänyt rahaa 22 500. Mikä saa kirkon mukaan tällaiseen? Se mitä verestä oikeasti mitataan on minulle selvinnyt, mutta tuo kuivaveren tarkastelu on jo jotain todellisuudelle vierasta. Aika moni taitaa tuohon testiin uskoa, kun mittauspaikkojakin on syntynyt kuin sieniä sateella.
Mikä uskonlahko moista harjoittaa? Kirkolla ei luulisi tämän asian kanssa olevan tekemistä.

Nyt olisi todellakin aika saada puoskarointiin liittyvä laki aikaan. Mitkä tahot sitä vastustavat?

Droppi Veripalvelu ei ole mikään oikea veripalvelu, joten tuo laki voisi auttaa sellaisten ilmiöiden hävittämistä. Suomessa, koulutuksesta huolimatta, kukoistavat harhaopit. Teologit eivät usko siihen, että synnillä olisi veressä biologinen vaste. Tuotahan ei ole edes osattu tutkia, eikä varmasti tutkitakaan.

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/veripalvelun-ve...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Möllerin tabletteja syön ja jos on ilman, niin silmät kuivuvat niin että näkö harittaa. Silmalasien ostossa sain vinkin Kuivan silmän omega-nimisestä valmisteesta joka oli viisikymppiä purkki. Ostin yhden, mutta jatkoin Möllerillä jota saa joka marketista murto-osalla optikon lääkehinnaata. Sama vaikutus.

Sanottiinko ohjelmassa vai muualla että kala on parempi kuin kalavalmisteet. Siitä huolimatta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kalaöljyistä ohjelmassa puhuttiin. Minäkin uskon Möllerin d-vitamiineihin ja jopa kalanmaksaöljyyn. Sitä olen jo lapsena nauttinut. Eikä se pahaa ole ollut. Hyvä vinkki, jos se auttaa kuivasilmäisyyteen. Ne nestetipat eivät oikein hyvin auta, mutta tuovat hetken helpotuksen.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Optikko ei halunnut suositella Mölleriä vaan omaa viisi kertaa kalliimpaa tuotettaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #11

Oliko sekin suun kautta nautittava? Optikothan eivät ole ravitsemusasiantuntijoita.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kyllä, niinhän meidät on markkinoitu lisäravinteiden käyttäjiksi. Onhan se oma pilleriannos, joka on päivittäin otettava, enpä tiedä onko siitä hyötyä, vai liekö tapa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Meidät on markkinoitu! Yes, mikä oivallus, niin on. Minä en ainakaan ymmärrä miksi moininkertaiset määrät vitamiinejä jotenkin auttaisivat meitä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ongelma lienee siinä, että eri mömmöjen imeytymiskyky on yksilökohtainen. Sen varaan voi rakentaa testailun ja mömmöilyn markkinoinnin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minullakin on ollut jonkinasteista uskoa lisävitamiinien hyötyyn. Onneksi usko monipuolisen ravinnon tehoon on suurempi. Jo lapsena d-vitamiiniä on nautittu vitolinakin. Salaa söin useamman palan, eikä siitä tainnut mitään haittaa olla. Maistui niin pahuksen hyvälle.

Nyt kun suunnitellaan terveytemme pisteyttämistä ja pisteiden muuttamista rahaksi, ollaan tultu aivan merkilliseen tilanteeseen. Jos sellainen toteutuu, viedään läpi sote-rahanjaossa, niin terveyden merkitys sen kuin korostuu. Saavatko terveemmät paremmat palvelut vai saavatko sairaammat terveiden kustannuksella paremmat palvelut. Nyt maksamme terveydestä tietyn yhtenäisen laskelman mukaan. Minulla viime vuoden verotuksessa Sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksu oli 555,66 euroa. En sitä summaa terveyteeni edes kuluttanut, joten joku muu, verottaja siis, tuosta kerätystä summasta hyötyi. Edellisenä vuotena kuluni olivat kyllä tuohon summaan nähden moninkertaiset, mutta ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana.

Minusta KELAn tavassa toimia olisi myös perkaamista.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

En nauti lisäravinteita, aamuisin syön ohravelliä ja lisukkeena pakastemustikoita (itsepoimittuja), ateriamme koostuvat kalasta, punaista lihaa, pääasiassa laidunlammasta, syömme melko maltillisesti. Juureksia salaattia, raakaa kaalia puolukkasurvoksen kanssa, itsekerättyjä villiyrttejä mausteeksi, perunaa syön todella vähän, tattari ja ohra höyrytettynä on minun "perunani".
Ainut lisäravinne mitä käytän, hairusto/vihersimpukkauute. Se on pitänyt keinonivelkirurgin taka-alalla jo viisitoista vuotta. Humpuukia sanoi lääkärini; ei haittaa minua jos auttaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Miksi ei hairustoa ja vihersimpukkauutetta, jos siitä on ollut apua muodossa tai toisessa. Ehkä enemmän on kuitenkin ollut apua luonnonmukaiselle vaikuttavasta ruokavaliostasi. Nivelethän rasittuvat jos painoa kertyy liikaa ja kyllähän perintötekijöilläkin on oma osuutensa. Ennen ihmiset olivat hoikempia. Sellaista ylensyömistä ei ollut näkyvissä kuin nykyisin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin, oikeastaan Irja; vaimonikin ihmettelee pieniä ruoka-annoksiani. Minä nyt vaan olen sen verran ikääntynyt, että lautaselleni kelpaa vähän mutta laadukasta; mikäs ihme se.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Naiset usein syövät enemmän kuin miehet. Missä lie syy. Olen vain pannut merkille. On hyvä pitää kiinni tuosta linjasta. Ylen syöminenhän on epäterveellistä. On ruoka sitten laadukasta tai ei.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset