ILgron11

Muraaleja Reykjavikista

 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista
 • Muraaleja Reykjavikista

Bongasin muraaleja, isoja seinämaaluksia kymmenkunta Reykjavikista. Mielenkiintoisia. Olisipa vain ollut tekijä tai joku muu kertomassa jokaisen tarinan. Tarinahan niillä  kaikilla varmasti on. Kuva itsessään kertoo jokaiselle jotain ja panee ajatukset liikkeelle, mutta mitä kuvan tekijä oikein ajatteli ja millaista maailmankuvaa hän meille välittää?

Seinän kokoisia maalauksia tai kuvituksia  on alkanut ilmaantua  jälleen Suomen kaupunkeihin.  Olihan niitä joskus täällä. Ehkä toisella tavalla toteutettuna kuin nykyisin. 

Mitä meidän kaupungeistamme välittyy vierailijoille omasta maastamme?  Reykjavikissa nähdyt ja vaikkapa pääkaupunkiseudulla olevat muraalit ovat hyvinkin erihenkisiä.

 

http://www.hs.fi/nyt/art-2000002925437.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mielenkiintoisia kuvia. Eniten tykkäsin tuosta nyrkkiin puristetusta kädestä. Toivoisin meillekin enemmän muraaleja ja myöskin hauskoja ja ilmekkäitä patsaita sinne sun tänne. Niistähän turistitkin yleensä kaikkialla tykkäävät ja ovat aina kuvaajien suosikkeja...minun myös:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kuva nyrkistä on hiukan mystinen ja mietin mitä se voisi tarkoittaa. Voisiko tuo olla ilmaus Islantilaisten muistista. Heillähän on säilynyt noin 1000 vuoden takaa saagoja, jonkinlaista historia tai tarua menneisyydestä .

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muraalit ovat mukavia, jokainen keksikööt oman tarinansa näkemykselleen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuo yksisarvisen kuva viitannee sukupuolten tasa-arvoon. Onhan siinä sateenkaarikin. Jotenkin sellaisen vaikutelman muutoinkin islannista sain ja näkyyhän se vahvasti täältä: https://guidetoiceland.is/history-culture/gender-e...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Periaatteessa suuren talonseinän kokoiset kuvat -joskus taideteoksiakin -ovat ihankivoja ja södeja, mutta... samalla alan huolestua niiden yleisyydestä. En ole ainoa; olen lukenut samansuuntaisia ajatuksia muualtakin, mm. HS:sta.
Etenkin Suomessa (lue pääkaupunkialueella) muraalit ovat lisääntyneet rutkasti. Ettei vain jälleen retkahdettaisi kontrolloimattoman innostuksen valtaan ja mentäisi överiksi, tässäkin asiassa.

Joitakin vuosia sitten Helsinki otti ns. nollatoleranssi-asenteen luvattomien graffitien ja maalausten suhteen. Siinäkin mentiin överiksi ja poistettiin maaluksia paikoista, joissa niistä ei ollut mitään haitaaa ja maalattiin yli kaupungin tilaustöitä (esim. Kulosaaren moottoritien aita).
Maalausten puhdistamiseen upotettiin rutkasti rahaa ja silti ilmiötä ei saatu kitkettyä pois. Kaupunki nyt vaan on erilaisten ihmisten kaupunki.

Ettei vaan kävisi niin, että pian muraaleja maalataan yli, koska halutaan katsella kuvatonta- tai kaunista punatiiliseinää (jos on hyvin muurattu) tai luonnonmukaisten köynnösten peittämää seinää. Tämä kevyellä ironialla.

Hienot kuvasi osoittavat, että muraaleihin "hurahtaminen" ei ole vain suomalainen ilmiö. Toivotaan että tolkku säilyy tässäkin. Sanotaako niin, että muraaleja pitäisi käyttää harkitusti, muuten jo ennestään kirjavasta kaupunkinäkymästä tulee enstistä levottomampi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sinulla on hyvät pointit. Liika ei ole hyväksi. Jokin tarkoitus muraaleilla olisi oltava. Nyt suomalaiset näyttävätkin kovin kirjaville islantilaisiin verrattuna. Siellä ei tullut häiritsevää kuvaa niistä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa