ILgron11

Viestinnän vaikeudesta - jäävätkö tytöt, pojat ja nuoret ilman tukea

  • Yhteyttä mistä vain.
    Yhteyttä mistä vain.

Kaikki alkoi siitä, kun Hjallis Harkimo valitsi Diili-ohjelmassa Maria Drockilan vetämän hankkeen voittajaksi. Harkimo teki hyvän työn, ja näin Diilin rahoilla syntyi neuvontapalvelu tytöille. Nettipalvelu saatiin pystyyn ja sadat tytöt ovat palvelua käyttäneet ja apua saaneet.

Hanke siirtyi Zonta International Piiri 20:lle vuonna 2013 ja sai nimen Supersiskot. Nuorille tytöille on ollut siitä asti keskusteluapua verkossa nettitukipalvelun kautta. Nyt tuki  toimii Tyttöjen talon yhteydessä. Helsignin tyttöjen talolla on myös netissä toimiva e-talo. Tässä vielä kaikki e-tyttöjen talot ja pojillekin ovat oma  e-poikien talot.

Supersiskoilla on yksinkertainen tehtävä: madaltaa nuorten tyttöjen kynnystä hakea ja saada apua sekä ehkäistä heidän syrjäytymistään. Mutta miten tieto leviäsi ja nuorten tiedon tarpeet parhaiten tyydytettäisiin?

Tytöt, jopa oma 10-vuotias lapsenlapsenikin kavereineen, toimivat netissä. Kun kuulimme mitä siellä tehdään, kielsimme laittamasta kuvia instagramiin.  Niin ovat muutkin isovanhemmat ja vanhemmat varmasti tehneet, jos ovat perillä siitä mitä lapset tekevät. Jo sen ikäisillä tytöillä alkaa olla tarve tietää elämästä enemmän kuin vanhemmat osaavat kuvitellakaan. Netti on mahtava lähde nähdä elämää ja kokea sellaista mitä muutoin arjessa ei voi. Netissä kun on paljon enemmän kuin lapset edes osaavat kuvitella. Miten vaaroista viestittäisiin ja asetettaisiin heille rajoja? Älypuhelimilla lapset pääsevät mihin ikinä osaavat hakeutua. Netissä piilee hyvän ohella paljon vaaroja.

Vaikka netissä seikkailevat lapset eivät vielä olisikaan vaarallisilla vesillä, sellainen voi tulla eteen. Miten  turvallisesti tarjota sitä tietoa, mitä he kaipaavat? Oikeaa tietoa, oikeaan aikaan. Ehkä sellaista ei tarjoa koulu, eivätkä kaikki vanhemmatkaan, häveliäisyys syyt ja kyvyttömyys keskustella vaikeista asioista voi olla muurina tai kyvyttömyys tunnistaa mitä nuori juuri tietyllä hetkellä kaipaa.

Siksi on hyvä, että on luotu yhteydenottokanavia, mutta miten niihin löytyy tie? Viekö koulu vaikkapa Tyttöjen taloista tietoa eteenpäin? Tyttöjen Taloilla® tehdään sukupuolisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä. Tavoitteena on tukea tyttöjä ja nuoria naisia kasvamaan omannäköisikseen voimaantuneiksi naisiksi. Miksipä ei myös poikiakin.

Jotta hyvin Helsingissä  alkanut nettipalvelu pysyisi voimissaan ja sillä olisi myös taloudellisia resursseja toimintaan, työtä  tukee  Zonta-järjestö  ja kutsuu kaikki aiheesta tietoa kaipaavat 4.11. 2014 Teatteri Avoimissa ovissa olevaan tilaisuuteen. Artisti Pepe Willberg tukee hanketta ja esiintyy tässä tilaisuudessa. Illan alustus käsittelee tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa netissä. Alustajana toimii Laura Mankinen Nuorten Ääni –toimituksesta. Hän kertoo muun muassa Saalistajat verkossa -projektin nostamista ajatuksista. Kommentointipuheenvuoron pitää Tyttöjen Talon edustaja. 

Voit tilata 40 euroa maksavan lipun tilaisuuteen tämän linkin takana olevan Download-painikkeen kautta. Näin tuet toimintaa, josta on apua monille apua kaipaaville nuorille. Voit myös lahjoittaa Download linkistä avautuvalle tilille rahat. Rahat menevät tässä esitellyn toiminnan tukemiseen Tyttöjen talolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tänään voi ovelta ostaa vielä lippuja ja kuulla Pepe Willbergiäkin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa