ILgron11

Istutko päivät pitkät

  • Istutko päivät pitkät

Istutko koko päivän työssäsi tai vaikka blogien ääressä? Malttaisitko hellittää hetkeksi, sillä istuminen  ei ole terveellistä kehollesi, mutta ei myöskään kognitiivisille kyvyillesi. Tulisi parempaa jälkeä tai ainakin tuntuisi kaikin puolin paremmalle, jos nousisit välillä ylös ja vaikka pistäytyisit ulkona. Olen huomannut, että reipas lenkki päivittäin pitää mieleni virkeänä. Toistaiseksi ei voi  perustella sisälle jäämistä huonolla säällä tai liukkailla teillä. Tietysti muita syitä voi aina kehitellä.

Liian tasainen lämpötila ja liikkumaton huoneilma turruttavat ajattelua. Minun ajatteluni juuttuu  kuumassa huoneilmassa. Niinpä usein olen melkoisen takkuisin ajatuksin, kun toinen vielä viluisena lisää lämpöä pattereihin. Takkakin lämmittää päivittäin. Sisällä onkin usein 24-25 astetta. Sellainen lämpö tuntuu lähes tappavalle. Toisella on päällä monta kerrosta vaatteita. Näin erilaisia olemme.

Moneen muuhunkin pikkupulmaan olisi aina välillä tarvetta saada hiukan kättäpidempää. Niinpä täällä on hyödyllisiä vinkkejä helpossa ja  nopealukuisessa muodossa. Näitä voi hyvin  seurata, ja lisää on tulossa. Eivätkä toteuttajalta edes vie paljoa arvokasta aikaa. Päin vastoin ennemminkin, sillä jonkin ohjeen seurajalle on luvassa lisää arvokasta aikaa.

Käykö blogien kirjoittaminen edes työstä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Lähdenpä tästä sitten potkukelkkailemaan koirieni kera. Oululaisittain potkukelkka on nyökkä, eli onko mitään muita nimiä potkukelkalle teillä tiedossa?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Enpät tuota nimeä potkurista ole kuullukaan. Onko nykyajan menopeli vai entisaikojen kunnon peli, joka ei herkästi kaatuile? Minulla on uusi liian pehmeäjalaksinen, joka liian herkästi joutuu mäessä pois balanssista ja hallinnasta. Kerran ole kaatunut kahden lapsen lapseni kanssa isossa mäessä. Auto tuli perässämme. Onneksi ei mitään kovin vakavaa sattunut. Olisi voinut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jäykät jalakset ja niissä muovit alla, eli hyvin luistavat, kun vain jaksaa potkia.

Viimetalvena koira opetteli vetoa ja vauhti oli jäällä melko vauhdiksata.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

No Virossa sanotaan "soome kelk" (Suomen kelkka).

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Viittaa siihen, potkukelkka olisi alkuperältään suomalainen. En saanut verkosta etymologista sanakirjaa auki. Eiköhän potkureita ole ollut muissakin pohjoismaissa. Vesikelkka lie yksi alkumuodoista myös. Onhan lumella pitänyt voida liikkua eri tavoin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Pentuna teimme lumikiitäjän potkukelkan ohjeilla, mutta jalaksina vanhat sukset. Voi että se oli upea menopeli hankiaisen aikaan ja muutoinkin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #6

Luovuutta. Silloin sitä oli. Nyt kaikenlaista saa valmiina. Ei tarvitse itse kehitellä ja mikä silloin jää puuttumaan, ilo ja luomisesta syntyvä rienmu. Lumikiitäjä, upea nimikin. Tulee mieleen naapurin poikien itse tekemä mäkiauto nimeltä Moskouvits. Sekin oli upea.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa