ILgron11

Ukko-Pekka ja jazzia Turussa

  • Ukko-Pekka, vanhanajan höyrylaiva.
    Ukko-Pekka, vanhanajan höyrylaiva.
  • Vares -elokuvista tuttu Uusi Apteekki -kapakka rinteessä. Tutustumisen arvoinen paikka.
    Vares -elokuvista tuttu Uusi Apteekki -kapakka rinteessä. Tutustumisen arvoinen paikka.

Pikainen kesäretki  Turkuun,  kohteena Turku-Naantali risteily 75-vuotiaalla höyrylaiva Ukko-Pekalla.  Ukko-Pekka on viimeinen reittiliikenteessä  Suomen vesillä oleva höyrylaiva.  Ikääntynyt laiva kulki tyynessä säässä mukavan tasaista vauhtia, untuvanpehmeästi kuten lipussa sanotaan. Aurinko siivitti näkymiä  Loistokariin,  Turun linnaan,  Ruissaloon, Kultarantaan ja  vesillä liikkuviin isompiin ja pienempiin aluksiin.  

Turun ympäristön historiasta kerrottiin kaiuttimien välityksellä, mutta kovin hiljennetyllä äänellä. Olisi  vaatinut ponnistelua , että historiatiedot  olisivat saavuttaneet kohteensa. Huomattavan kova ääni lähti sen sijaan laivan höyrypillistä.  Laivalla oli tarjolla myös lounas. Matkasta jäi hyvä mieli ja muistoja myöhemmiksikin ajoiksi.  

Kun vapaata ilta-aikaa jäi runsaasti vielä  risteilyn jälkeen, aktiivinen mieli kaipaisi tekemistä ja kokemuksia.  

Leppoisa sää houkutti kävelemään aurinkoisen Aurajoen rannoilla.  Rantojen ravintolalaivat vetivät kulkijoita puoleensa. Olihan niiden kansilla mukava istuskella ja lepuuttaa kävelystä väsyneitä jalkoja.

Remeksen kirjoista tutussa Uudessa Apteekissakin oli pistäydyttävä. Yllätys, kun Apteekki olikin paljon isompi kuin  Varis-elokuvien perusteella syntyneet mielikuvat siitä. Siellä  maistui kuppi kahvia ja lasi valkkaria  Varis-leffojen muistelun  kera.  

Turun linna oli sulkenut ovensa  kello 18.00 eikä torstai-illan iloksi  löytynyt enää muuta kyllin kiinnostavaa ohjelmaa. Hiukan ihmetytti  turistille kesäisenä arki-iltana tarjolla olevien  aktiviteettien vähäisyys tai  paremminkin monipuolisuuden puute.  Olutta, viiniä ja ruokaa toki olisi voinut piipahtaa nauttimaan siellä ja täällä. Jokunen kauppa sentään oli auki, mutta kukapa kauniina kesäiltana jaksaa kaupoissa käyskennellä. 

Ohjelmaa  voisi olla pikavisiitillekin tulevalle turistille. Kaikkia eivät golfit, kylpylät ja camping mahdollisuudet vedä.  Pikainen vierailija päätyi lopulta  Aurajoen rannan ravintolaan, jossa bändi soitti jazzia.  Ei mitään Porin vertaista, mutta jotain tarjontaa  kuitenkin. 

Hotellihuoneen varaus oli hoitunut hotels.com -verkkopalvelun kautta. Varaus olisi ollut parempi tehdä suoraan hotellin kanssa. Hotels.com myi kalliin huoneen ja veti välistä myös bonukset, joihin suora tilaus olisi oikeuttanut. Taisi olla viimeinen kerta hotels.com palveluja.  Eipä ollut kokemusta moisesta palvelusta aiemmilta matkoilta.

Oletko suunnitellut lyhyttä kesäretkeä? Minne suunnistat? Oletko ollut tyytyväinen ohjelmatarjontaan tai hotelliin?  Kaipaatko tekemistä matkoillasi, muutakin kuin syötävää ja juotavaa? Kaipasitko runsaampaa ohjelmatarjontaa? Mikä sinusta on ollut kesäretkessäsi parasta, mikä ärsyttävintä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Noilla laivoilla on hyvä matkustaa vielä kun voi,
samoin lautat ja majakat ovat katoavaa kansanperinnettä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minä kadotin tuon groupon osoitteen, kun sähköposti oli poissa käytöstä eli suljettuna ihan ilman syytä useampia päiviä. Silloin groupon tiedotteet lakkasivat tulemasta minulle. Olen ostanut kaikenlaista edulliseen hintaa ko. palvelusta aiemmin. On hyvä tietää mistä saa edullisesti. Kiitti Jaana linkistä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kävimme juuri Turussa ja ihailimme sen kauppatorin supervalikoimaa. Tarjooma oli huikeaa ja hinnat kohdallaan ja se murre, jonka opin kutakuinkin 10 vuoden aikana ettei edes turkulainen erota meikäläistä helsinkiläisestä- lahtelaista, porvoolaiseta, tamperelaiseta, jos turuuks ruvetta puhumma. Jotenkin Turku on jäänyt kauas Suomesta, sinne täytyy mennä ihan erikseen. Suosittelen lämpimästi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tarkoitukseni ei ole mainostaa, mutta kumminkin:
"Tampereen Mustassalahdessa kotisatamaansa pitävä s/s Tarjanne valmistautuu 105-vuotisjuhlakesäänsä. Suomen vanhin yhä säännöllisessä reittiliikenteessä palveleva höyrylaivarouva tekee kauden aluksi kaksi kahden tunnin erikoisristeilyä"

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

"Jussi Valtteri Vares on kirjailija Reijo Mäen luoma kuvitteellinen henkilö, joka esiintyy Vares-jännitysromaaneissa ja niiden pohjalta tehdyissä elokuvissa." http://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Vares
Varis -> Vares
Remes -> Reijo Mäki

Muutama vuosi sitten, kun työpaikka oli Veistämönaukiolle rakennetussa WTC:ssä, sen Wellamo-nimisessä ravintolassa kävi muutaman kerran lounaalla myös Reijo Mäki. Ilmeisesti asuu jossain lähistöllä.

Vaakahuoneella on kesäisin kai joka ilta elävää jatzia. Muutenkin ihan mukava paikka. Ilmeisesti olitte siellä. Martinsillan vieressä läntisellä puolella jokea sataman suuntaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Just tuolla Vaakahuoneella istuttiin iltaa.

On muuten suomalaiset rikoselokuvat parantuneet. Ovat ottaneet ehkä mallia Ruotsista. Oikein odottelen uusia Vares -leffoja.

Turku on historiallinen, mutta on sitä historiaa muuallakin. Ajattelin kirjoittaa joku päivä Tammisaaresta, joka on myös kiinnostava kaupunki. Ehkä monille ei niin tuttu, kun on tuo Tammisaaren toinen kielikin hiukan outoa joillekin. Suomellakin pärjää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Turun kauppatori on ehdottomasti maan paras. Tekisi mieli käydä katsastamassa onko entisensä. Saako sieltä vielä pyyntituoretta kala?
Turun toril supliikkiki on sutjakkaampa ku tääl.
Tammisaareen tekisi mieli tutustua. En ole käynyt kun joskus kakruna kun tultiin matkaveneellä syömään pursiseuran paviljonkiin.
Ekenäs blev Raseborg.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Raseborg on ehtinyt jo kääntää väkilukuaankin paremmalle puolelle. Olikohan tämän päivän uutisissa muuttovoitto 43 henkeä. Tammisaaressakin on kiva tori keskiviikkoisin ja lauantaisin. Ekenäs blev en del av Raseborg.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tälle yli äyriään paisutetulle kotikaupungilleni olisi taasen paranemaan päin jos muutto suuntautuisi toisin päin. Kohta ei vapaata ranta järvien keskellä enää näy.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #10

Tampereestako puhut? Tamperekin on mukava kaupunki, kesällä erityisesti. Olimme talvella siellä teatterissa Elisabeth Taylorista kertovaa näytelmää katsomassa. Juttelimme esityksen jälkeen taksia odottaessa näytelmän yhtenä päätähtenä esiintyneen Sinikka Sokan kanssa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vielä on uimarantojakin jokaisen ulottuvilla Siksi olen viihtynyt Tampereella kun järviä on joka puolella. Mutta ei se pelkkä vesi, pitää olla rantaakin. Niitä ollaan kova kyytiä rakentamassa täyteen kerrostaloja.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa